Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tipuri de iubire - cum ne indragostim de-a lungul timpului

de Camelia Diaconu la 2018-09-14
Tipuri de iubire - cum ne indragostim de-a lungul timpului
Mereu ne-am intrebat ce este iubirea si daca am intalnit pana acum una dintre formele sale. Se manifesta diferit de la o persoana la alta si chiar atunci cand crezi ca ai intalnit marea iubire, viata iti demonstreaza ca de fapt nu este asa. Iata care sunt cele mai importante tipuri de iubire pe care de-a lungul vietii le experiementam cu totii!


Formele iubirii - sase tipuri pe care le intalnesti de-a lungul vietii
 

Iubirea este un sentiment aparte, o conexiune unica prin care iti arati o multime de stari precum: pasiune, romantism, relatii intime, atractii fizice, etc. S-a demonstrat faptul ca exista sase tipuri de iubire, experiente diferite pe care le traim de-a lungul vietii. Asadar:
 
Infatuarea. Este tipul de iubire care se caracterizeaza prin pasiunea nemarginita si prin poftele ascunse. Este prima experienta prin care trecem atunci cand ne indragostim, insa timpul ne dovedeste urmatoarele experiente mult mai dezvoltate. Infatuarea este un sentiment al unei iubiri romantice si complexe, care se dezvolta si mai mult in urmatoarele tipuri de iubire.
 
Dragostea seaca. Este tipul de iubire care mai degraba este caracterizata de un angajament si nu de intimitate.  Se poate ajunge la o iubire seaca in momentul in care o dragoste a fost prea puternica, dar s-a stins focul pasiunii. 
 
Dragoste romantica. Este una dintre formele iubirii care este conectata la un nivel inal cu emotia, intimitatea si pasiunea fizica. In dragostea romantica  intalnim cupluri care au relatii profunde si care incearca sa se cunoasca in profunzime unul pe celalalt. Dragostea romantica poate ramane un angajament pe termen lung, in functie de ambii parteneri.
 
Dragostea tovaraseasca. O dragoste care nu este caracterizata de pasiune. Este mai puternica decat prietenia, dar nu exista o dorinta mai ridicata pentru relatii intime. Acest tip de dragoste se instaleaza in cupluri dupa foarte multi ani, in casniciile in care, din pacate, nu mai exista pasiune. A ramas o afectiune si o legatura puternica, insa nu o dragoste care inca mai arde.
 
Dragoste puerila. Atunci cand lucrurile se desfasoara din pasiune fara sa gandesti pe termen lung se consuma de fapt o dragoste puerila. Dragostea puerila este si intalnita in casatoriile care se fac doar din impulsivitate sau din orgoliu. Nu functioneaza pe termen lung deoarece nu este fericirea de care ai nevoie intr-un cuplu. Este mai degraba un angajament.
 
Dragostea completa. Ei bine, este forma completa pe care o are iubirea. O relatie perfecta si o dragoste inimaginabila. Cuplul este iremediabil indragostit, cei doi parteneri sunt cu adevarat fericiti si nu isi doresc un alt partener. Dragostea completa este in momentul in care ambii parteneri au reusit sa treaca peste micile diferente cu care se confrunta. Pasiunea nu se pierde si dragoste infloreste pe zi ce trece mai mult. Este forma de iubire sincera si neconditonata pentru partener.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0