Ceai verde cu lamaie
Ceaiul verde contine antioxidanti numiti catechine care ajuta la reducerea stresului, prevenirea bolilor cardiace dar si a cancerului. Daca mai adaugam si putina zeama de lamaie obtinem o bautura care imbunatateste functionarea organismului.
Conform cercetarilor, acidul ascorbic din citrice stabilizeaza catechinelor in intestin si ajuta la absorbtia lor in organism.
Iaurt cu banane
Bananele, consumate impreuna cu alimentele fermentate care contin probiotice (cum ar fi chefir, sana, lapte batut, iaurt) intaresc sistemul imunitar si stimuleaza buna functionare a sistemului digestiv.
Salata verde si avocado
Salata verde consumata impreuna cu alimente bogate in grasimi sanatoase (cum ar fi avocado, nuci, migdale) poate creste cantitatea de antioxidanti. Astfel, substante precum luteina din frunzele de salata, licopenul din rosii si ardei rosu, betacarotenul din morcovi sunt mai usor absorbite in organism. Dupa absorbtie, acesti antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi care pot grabi imbatranirea pielii.
Un studiu publicat in anul 2008 in revista Journal of Nutrition a raportat ca cei care au consumat mai multe fructe si legume galbene, portocalii sau rosii au avut un risc cu 20% mai mic de a suferi de boli de inima decat cei care nu le consumau.
Orez brun cu branza tofu
Aceste alimente contin proteine si carbohidrati care va ofera energie. Astfel, insulina va furniza muschilor o doza mai mare de substante nutritive, cum ar fi glucoza sau aminoacizi. Dupa o activitate solicitanta nutritionistii recomanda un sandwich cu piept de curcan, iaurt si fructe, orez brun cu pui la gratar si tofu, paste cu sos.
Vin si peste
Vinul merlot si somonul sunt o asociere perfecta. Un studiu realizat in anul 2008 si publicat in Jurnalul American de Nutritie a aratat ca barbatii si femeile care au consumat cel putin 2 pahare de vin pe saptamana au avut un nivel mai ridicat de acizi grasi omega 3 (care se gasesc in pastrav, somon, sardine).
Resveratrolul din vin este responsabil pentru absorbtia acizilor omega 3, care protejeaza organismul de accident vascular cerebral, declin mintal, depresie.
Ierburi aromate si carne
Vesti bune pentru iubitorii de carne: cercetatorii de la Universitatea din Kansas au descoperit ca rozmarinul adaugat langa carne reduce formarea compusilor cancerigeni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.6
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!