Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Combinatii de alimente care te mentin sanatoasa

de Alina Ilie la 2014-06-06
Combinatii de alimente care te mentin sanatoasa
In ultimele decenii s-au realizat numeroase cercetari cu privire la puterile vindecatoare ale anumitor compusi din produsele alimentare, cum ar fi licopenul, vitamina D si acizii grasi. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au descoperit ca un antioxidant care se intalneste in broccoli, daca este combinat cu un alt compus, cum ar fi seleniul din carnea de pui, peste sau nuci, va combate cu succes bolile si afectiunile.


Combinatiile de alimente previn atat cancerul, cat si accidentul vascular cerebral sau diabetul. Cuplurile de alimente prezentate mai jos aduc numeroase beneficii sanatatii noastre:
Ceai verde cu lamaie
Ceaiul verde contine antioxidanti numiti catechine care ajuta la reducerea stresului, prevenirea bolilor cardiace dar si a cancerului. Daca mai adaugam si putina zeama de lamaie obtinem o bautura care imbunatateste functionarea organismului.
Conform cercetarilor, acidul ascorbic din citrice stabilizeaza catechinelor in intestin si ajuta la absorbtia lor in organism.
Iaurt cu banane
Bananele, consumate impreuna cu alimentele fermentate care contin probiotice (cum ar fi chefir, sana, lapte batut, iaurt) intaresc sistemul imunitar si stimuleaza buna functionare a sistemului digestiv.
Salata verde si avocado
Salata verde consumata impreuna cu alimente bogate in grasimi sanatoase (cum ar fi avocado, nuci, migdale) poate creste cantitatea de antioxidanti. Astfel, substante precum luteina din frunzele de salata, licopenul din rosii si ardei rosu, betacarotenul din morcovi sunt mai usor absorbite in organism. Dupa absorbtie, acesti antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi care pot grabi imbatranirea pielii.
Un studiu publicat in anul 2008 in revista Journal of Nutrition a raportat ca cei care au consumat mai multe fructe si legume galbene, portocalii sau rosii au avut un risc cu 20% mai mic de a suferi de boli de inima decat cei care nu le consumau.
Orez brun cu branza tofu
Aceste alimente contin proteine si carbohidrati care va ofera energie. Astfel, insulina va furniza muschilor o doza mai mare de substante nutritive, cum ar fi glucoza sau aminoacizi. Dupa o activitate solicitanta nutritionistii recomanda un sandwich cu piept de curcan, iaurt si fructe, orez brun cu pui la gratar si tofu, paste cu sos.
Vin si peste
Vinul merlot si somonul sunt o asociere perfecta. Un studiu realizat in anul 2008 si publicat in Jurnalul American de Nutritie a aratat ca barbatii si femeile care au consumat cel putin 2 pahare de vin pe saptamana au avut un nivel mai ridicat de acizi grasi omega 3 (care se gasesc in pastrav, somon, sardine).
Resveratrolul din vin este responsabil pentru absorbtia acizilor omega 3, care protejeaza organismul de accident vascular cerebral, declin mintal, depresie.
Ierburi aromate si carne
Vesti bune pentru iubitorii de carne: cercetatorii de la Universitatea din Kansas au descoperit ca rozmarinul adaugat langa carne reduce formarea compusilor cancerigeni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combinatii de alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0