Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avocado isi dezvaluie secretele exotice

Avocado isi dezvaluie secretele exotice
5 motive pentru a consuma avocado:
1) Are o compozitie complexa, oferind organismului o mare parte dintre nutrientii esentiali. Contine vitamine E, provitamina A (betacaroten ), K, B3, B5, B6, B8, B9, C, minerale: magneziu, potasiu, fosfor, fier, zinc, cupru si grasimi mononesaturate, sanatoase. Continutul de proteine este redus (intre 2 si 2,2%), dar avocado este una dintre putinele alimente vegetale care contine toti cei 9 aminoacizi esentiali organismului. Continutul sau complex ii confera excelente proprietati nutritive si bune proprietati antioxidante. 2) Datorita grasimilor bune continute, a vitaminelor, mineralelor si a beta-sitosterolului, avocado protejeazasistemul cardiovascular. Avocado este mai concentrat in potasiu decat bananele. Consistenta si gustul sau unturoase il fac potrivit si consumului in sandwich-uri, consumat regulat in acest mod el mentinandu-va inima sanatoasa. Acidul oleic (grasime buna, continuta de avocado) si beta-sitosterolul reduc nivelul colesterolului.
3) Avocado are proprietati anticancerigene, in primul rand datorita concentratiilor specifice de vitamina E, betacaroten si luteina.
4) Este energizant, datorita combinatiei dintre principiile active si continutul caloric destul de ridicat. Numarul de calorii la suta de grame variaza intre 150 si 350, in functie de cat de copt este si de soi. (intre 260 si 350 de calorii in functie de soi, la fructele coapte optim pentru consum).
5) Consumat regulat, avocado previne artroza. Alegeti fructele coapte, care nu sunt prea tari la atingere. Coaja de avocado nu este comestibila. Pulpa, galben deschis verzuie, are un gust gras, care pentru unii dintre dumneavoastra poate fi neplacut daca doriti sa o consumati ca atare. Cel mai indicat mod de a consuma avocado este in salate, alaturi de branzeturi usoare si de legume autohtone. Salata cu avocado are un gust mai bogat si va placea chiar acelora care nu consuma fructul gol. Avocado copt rezista 2-3 zile la frigider; daca ramane taiat, preveniti oxidarea pulpei umezindu-i suprafata cu zeama de lamaie. Daca nu este bine copt, avocado se va coace la temperatura camerei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre avocado

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre betacaroten

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0