Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru a consuma mai mult laptisor de matca

de Rebeca Roman la 2021-06-24
5 motive pentru a consuma mai mult laptisor de matca
Laptisorul de matca este, pe buna dreptate, considerat cel mai pretios dintre produsele apicole. Produs in cantitati foarte mici, laptisorul de matca are proprietati remarcabile pentru sanatatea femeilor, in special.


Laptisorul de matca este o substanta secretata de albinele lucratoare si reprezinta alimentul cu care va fi hranita matca. Apicultorii cu experienta trebuie sa cunoasca cu exactitate perioada in care poate fi recoltat laptisorul de matica, precum si cantitatea maxima, pentru a nu dauna dezvoltarii viitoarelor albine.

Cea mai des utilizata metoda de conservare este amestecarea laptisorului de matca in miere. In ultimii ani, studiile au aratat faptul ca laptisorul conservat isi pierde o mare parte din proprietati.

O alta descoperire importanta a determinat cresterea semnificativa a dozei recomandate de catre medici. Dozele mari de laptisor de matca crud (conservat exclusiv prin refrigerare) au beneficii uluitoare si efecte rapide pentru sanatate.

1. Intarzie procesul de imbatranire

Laptisorul de matca este hrana exclusivista, la care albinele lucratoare nu au acces. Matca traieste mai multi ani decat albinele lucratoare, de aceea oamenii au asociat, din cele mai vechi timpuri, laptisorul de matca cu tineretea prelungita. Cercetarile moderne au confirmat proprietatile anti-aging ale acestui veritabil cocktail de vitamine, enzime si hormoni.
Consumul regulat de laptisor de matca combate radicalii liberi responsabili de imbatranire, regenereaza celulele si infrumuseteaza pielea.

2. Sustine sistemul imunitar

Aminoacizii continuti de laptisorul de matca asigura functionarea la parametri optimi a sistemului imunitar. De la raceli pana la infectiile tractului digestiv, toate problemele ce tin de imunitate pot fi prevenite prin consumul de laptisor de matca neprelucrat.

3. Vindeca depresia si asigura echilibrul emotional

Rezultatele studiilor si experimentelor privind consumul de laptisor de matca pentru vindecarea depresiei sunt mai mult decat incurajatoare. Dozele corecte au determinat iesirea din criza dupa doar 10 zile de administrare regulata. Pe termen lung, vitamina B si aminoacizii din laptisorul de matca asigura stabilitatea emotionala si previn afectiunile pe fond nervos.

4. Reprezinta un supliment alimentar complex

Copiii au cel mai mult de castigat de pe urma consumului de laptisor de matca. Acesta este bogat in vitaminele B, A, K, C, E si continte 12 minerale esentiale, printre care magneziu, calciu si zinc. Astfel, ajuta nu doar la cresterea celor mici, ci si la imbunatatirea proceselor cognitive de memorare si invatare.

5. Reprezinta un afrodisiac natural

Laptisorul de matca este de multe ori recomandat pentru echilibrarea sistemului hormonal feminin. Datorita hormonilor si vitaminelor continute, acest produs apicol pretios are si un efect afrodisiac important asupra femeilor.

Pentru a afla doza de laptisor de matca pe care ar trebui sa o consumati in functie de datele personale, consultati un specialist in medicina naturista.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.69 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre laptisor de matca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produse apicole

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0