Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avansarea in functie sporeste infidelitatea in cuplu

de Sunt Fericita la 2016-07-25
Avansarea in functie sporeste infidelitatea in cuplu
Cu cat ocupam functii mai importante, cu atat suntem mai predispusi sa ne inselam partenerul, se arata intr-un studiu publicat in Journal of Sex Research, citat de Statista.com. Studiul arata ca doar 9% dintre persoanele care ocupa functii de executie au admis ca au calcat stramb, iar 37% dintre cei care ocupa functii de top-management au recunoscut ca au inselat.


Avansarea in functie este principalul declansator al destramarii familiilor, arata un studiu citat de Statista.com. Analiza subliniaza ca oamenii sunt cu atat mai predispusi sa isi insele partenerul, cu cat ocupa functii mai importante.

Puterea corupe nu numai in relatiile socio-profesionale, dar si in relatiile intime, explica psihologul Alexandru Plesea, care subliniaza insa ca factorul predominant pentru care unele persoane sunt infidele este strans legat de informatiile ascunse in gene. Daca o persoana este mai predispusa genetic sa insele, o functie mai inalta, care ii da o putere sociala sporita, dezinhiba mai repede aceasta nevoie primara.

Potrivit specialistului, infidelitatea poate fi explicata prin teoria Darwinista, dar si prin viata lui Gingis Han, mergand pe relatia de expansiune si inmultire a speciei in diferite conjuncturi, oamenii transmit mai departe, prin relatii sexuale, informatii genetice catre mostenitori. In tot acest proces, Gingis Han a proliferat din punct de vedere genetic infidelitatea. “Chiar daca poate parea hilar, studiile arata ca 1 din 100 de persoane, adica peste 70 de milioane, poarta gena lui Gingis Han, recunoscut pentru calitatile, nu doar de razboinic, ci si de mascul Alfa pur-sange. In urma acestor studii, s-a demonstrat ca Gingis Han a purtat si a lasat gene prin lume, necontenit prin viol si un numar urias de sotii si amante. Facand paralela cu teoria lui Darwin, supravietuirea speciei este condusa de cei puternici, in cazul nostru, chiar daca o persoana este predispusa la infidelitate din punct de vedere genetic, lipsa de putere ii inhiba aceasta nevoie, iar de cealalta parte, cu cat o persoana dispune de mai multa putere, cu atat nevoia sa genetica se dezinhiba”, explica psihologul Alexandru Plesea.
 
Psihologul trage si un semnal de alarma, aratand  ca barbatii loiali sunt pe cale de disparitie deoarece, statistic vorbind, aduc pe lume un numar relativ mic de copii, care poarta gena “fidelitatii”.

Mai departe, copiii loiali, care au devenit adulti loiali, vor da nastere unui numar relativ mic de copii, purtatori ai informatiilor genetice care predispun rareori la infidelitate, si atunci doar cu sprijinul unor factori externi (functia socio-profesionala inalta, anturaj etc.). De cealalta parte, psihologul Plesea spune ca, tot din punct de vedere statistic, urmasii barbatilor infideli au depasit numeric cu mult persoanele care au fidelitatea inscrisa in gene, iar barbatul fidel este pe cale de disparitie. “Gena este un factor foarte important atunci cand vine vorba de predispozitia unei persoane pentru fidelitate sau infidelitate, insa societatea a dezvoltat mediul care poate predispune la infidelitate”, crede psihologul.
 
Cum ne putem infrana pornirile daca suntem predispusi genetic la infidelitate?
 
"Conditiile sociale actuale au nevoie de o noua directie pentru a infrana aceste porniri. Plecand de la parinti, educatori, mediu social, fiecare in parte are nevoie de o educatie mai inalta decat urmarea nesabuita a instinctelor sexuale. Impulsul se poate opri prin simpla vedere catre viitor, “la, cum va fi dupa ce imi realizez instinctul sexual?"  De multe ori o astfel de intrebare, deja satisface curiozitatea si instinctul dispare, astfel aparand responsabilitatea, asumarea si auto-educatia, caracteristici care au sanse sa regleze in timp impulsurile”, considera psihologul Alexandru Plesea.

Predispozitia catre infidelitate asigura individului povesti, imagini, fantezii si minciuni, toate facand parte dintr-un mediu unde pot aparea disfunctii mentale sau emotionale de nedorit. In schimb, crede specialistul, crearea sau adaptarea catre un mediu al fidelitatii, asigura perpetuarea in conditii optime a speciei, un mediu cu functii organice, psihice si emotionale, normale.

"Infidelitatea sexuala este principala sursa de energie a intregii mecanicitati umane, loc de unde pleaca toate anomaliile", concluzioneaza psihologul Alexandru Plesea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infidelitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fidelitate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0