Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune 11 surse de proteine pentru vegetarieni!

de Sunt Fericita la 2014-09-26
Cele mai bune 11 surse de proteine pentru vegetarieni!
Vegetarienii se hranesc mult mai bine decat persoanele care consuma si carne, oua si lactate. Este rezultatul studiilor efectuate de doctori si nutritionisti. Acestia ne spun ca daca vrem o viata lunga si cat mai sanatoasa, putem sa alegem cu incredere un regim vegetarian bine gandit.


Asa se face ca daca nu stii cum sa iti calibrezi bine nivelul de nutrienti, se prea poate sa ai parte de probleme de sanatate, in scurt timp de la renuntarea la carne, oua si lactate.

Cea mai mare problema de care se lovesc vegetarienii este identificarea unor surse sigure si bune de proteine.

Iata cateva dintre cele mai bune surse de proteine pentru vegetarieni:

1. Mazarea verde. Conform Eva.ro, o cana de mazare verde contine cam aceeasi cantitate de proteine cat intr-un pahar de lapte.

2. Nuci, migdale, alune si alte fructe in coaja lemnoasa. Toate sunt pline de proteine, vitamine si minerale. Sunt exceptional de sanatoase daca nu sunt prajite si daca nu au sare sau zahar adaugat.

3. Nautul este si el exceptional. Nu mai punem la socoteala faptul ca are o cantitate mare de fibre si foarte putine calorii. Cu alte cuvinte, tine de foame si nu ingrasa. In consecinta, puteti sa il consumati cu incredere si cat de des doriti. Daca adaugati chimen si cimbru la fierbere, nu o sa aveti nici probleme de balonare.

4. Fasolea boabe. Fie ca este fasole alba, pestrita, mica sau mare, toate tipurile contin o doza mare de proteine.

5. Tofu. Discutam despre branza din soia. Are un gust usor diferit fata de branza din lapte de vaca, oaie, capra sau bivolita. Cu toate acestea, tofu este plin de proteine si cu foarte putine calorii.
In aceeasi categorie intra si laptele de soia.

6. Lintea este si ea o buna sursa de proteine pentru vegetarieni, fie ca este verde sau rosie. Pe cea rosie o puteti folosi mai mult la supe creme si tocanite, sosuri si orez. Lintea verde se foloseste separat, ca mancare, ca garnitura sau in tocanite.

7. Ciupercile sunt si ele pe lista noastra de alimente preferate pentru continutul bogat in proteine. Nu va mai spunem ca ciupercile sunt pline de vitamine si minerale si ca pot fi consumate si crude, spalate bine si in stare foarte proaspata.

In salata, alaturi de seminte de dovleac, seminte de canepa si chiar quinoa, devin un preparat culinar care sa iti tina de foame minim 3-4 ore. Iar ciupercile, asa cum era si de asteptat, nu ingrasa!

8. Avocado! Nu avem mare incredere ca un fruct poate sa ne tina de foame, insa cercetatorii si nutritionistii vor sa ne contrazica cu orice pret. Avocado este un fruct care aduce un aport mare de proteine. Interesant este ca in avocado se gasesc substante care inhiba celulele canceroase, bolile de inima, de plamani si digestive.

9. Orezul integral. Nu l-am pus degeaba spre finalul listei, ci pentru ca vreau sa il tineti minte! Este una dintre cele mai bune surse de proteine, fibre si putine calorii. Daca nu il inecati in ulei de floarea soarelui si nu il consumati in cantitati industriale, orezul integral nu ingrasa. Tine de foame si favorizeaza eliminarea toxinelor din corp.

10. Frunzele verzi. Varza, kale, spanac, rucola, andive, salata verde... Toate acestea sunt pline de proteine. Nu este de mirare ca dupa o salata plina de frunze verzi proaspete, te simti ultra plin. Iti tin de foame pentru ca in corp sunt aduse proteine, nutrienti, aminoacizi, vitamine, toate substantele de care corpul are nevoie pentru a functiona perfect!

11. Semintele de chia, quinoa, canepa si in. Sunt patru tipuri de seminte pe care vi le recomandam din multele seminte ce aduc in organism proteinele care ne ajuta sistemul digestiv, sistemul nervos, cardiovascular si nu numai sa functioneze impecabil. Eu le am acasa in borcane si le folosesc de fiecare data cand prepar o salata de fructe sau de legume, cand prepar tocane sau sosuri.
Dupa cum se observa foarte usor, avem parte de numeroase surse de proteine si toate aceste alimente vin la pachet cu un continut redus de calorii. Cu alte cuvinte, nu ingrasa.
surse: www.eva.ro
       www.doctorulzilei.ro
       www.veganufericit.ro
       www.one.ro


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre surse de proteine

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0