Asadar, iti propun sa te gandesti la ideea de a incerca dieta Indiana. Este o dieta vegetariana pentru a pierde in greutate si pe cat este de restrictiva, pe atat este si de eficienta.
Dieta Indiana
Dieta Indiana de 7 zile este una dintre cele mai renumite diete din lume, deoarece presupune un plan nutritional pentru doar 7 zile, dupa cum ii spune si numele. Este o dieta care necesita putin timp de actiune, timp in care poti slabi pana la 5 kilograme. Dar acesta nu este singurul scop al dietei. Ea garanteaza si mentinerea corpului in parametri normali, ajutand la cresterea ratei metabolice.
Dieta Indiana mai este numita si dieta vegetariana pentru slabit, deoarece se bazeaza cu precadere pe consumul de legume si fructe. In timpul dietei mai pot fi incluse in meniu produse lactate slabe, cereale, nuci, seminte, condimente si grasimi sanatoase.
Iata o lista cu alimentele care pot fi consumate in dieta Indiana:
- Legume: de toate, inclusiv fasole, mazare, linte, naut, rosii, spanac, ceapa, morcovi, cartofi dulci, conopida, ciuperci, broccoli, vinete, varza, usturoi etc
- Fructe: de toate, inclusiv portocale, mere, pere, prune, kiwi, mango, papaya, banane, pepene galben, rodie etc
- Nuci si seminte: caju, arahide, alune, fistic, migdale, seminte de in, de dovleac si de susan
- Produse lactate: lapte, branza, iaurt, kefir cu un continut mic de grasime
- Cereale integrale: orez brun, mei, hrisca, orz, orez basmati, porumb, paine integrala
- Condimente si ierburi: sare, boia de ardei dulce/iute, chimen, cardamom, curcuma, corinandru, ghimbir, busuioc, piper negru
- Grasimi sanatoase: lapte de cocos, ulei de nuca de cocos, avocado, ulei de masline, ulei de mustar, ulei de rapita, ulei de arahide
Desi este o dieta vegetariana, nu duce lipsa de proteine. Ele provin din produsele lactate, nuci, seminte, legume si tofu. Deci daca nu esti vegetarian, dar ai vrea sa tii aceasta dieta, nu trebuie sa te ingrijorezi in privinta proteinelor.
Meniul celor 7 zile de dieta Indiana
Exista mai multe variante de meniuri ale dietei Indiene. Toate provin, evident, din India si contin alimente care in tarile non-asiatice sunt greu si chiar imposibil de gasit.
Totusi, se spune ca o companie americana, producatoare de automobile, a colaborat cu diversi specialisti in nutritie si au elaborat o versiune adaptata a dietei Indiene. Este vorba despre compania General Motors, care a decis sa urmareasca starea de sanatate a angajatilor sai, propunandu-le dieta Indiana.
Astfel, se pare ca readaptarea acestei diete pentru tarile din afara Asiei poarta numele de „Dieta GM de 7 zile”. Reprezentatii companiei au negat aceste zvonuri, insa numele dietei continua sa fie asociat cu abrevierea General Motors (GM).
Conform dietei Indiene GM de 7 zile, meniul este urmatorul.
Ziua 1 – ziua fructelor
In aceasta zi se poate consuma orice fruct, acompaniat de foarte multa apa. Se recomanda evitarea bananelor in prima zi a dietei.
Vei avea 3 mese principale si 2 gustari.
Ziua 2 – ziua legumelor
A doua zi a dietei Indiene iti permite sa mananci doar legume. Ar fi bine sa eviti legumele bogate in amidon, care iti pot provoca neplaceri dupa prima zi de dieta.
La micul dejun poti manca 2 cartofi fierti, cu ulei de masline sau unt si sare. O alta varianta ar fi sa mananci hummus.
La pranz iti poti prepara o salata, din orice legume doresti. O poti condimenta si stropi cu putin ulei de masline.
Cina poate contine legume la gratar sau sotate.
Atentie la gustarile dintre mese! Acestea trebuie sa contina tot legume.
Ziua 3 – ziua fructelor si a legumelor
Ziua a treia a dietei pare a fi mai generoasa decat primele doua. Poti manca orice combinatie de fructe si legume doresti.
O idee ar fi sa iti pregatesti legume la mesele principale, iar fructele sa fie servite intre mese.
Ziua 4 – banana, lapte si supa
Daca in prima zi a dietei bananele nu erau recomandate, in a patra zi este ziua lor speciala. Spun acest lucru deoarece pe parcursul acestei zile poti manca intre 6 si 8 banane. De asemenea, poti sa bei 3 – 4 pahare cu lapte, iar la una dintre mese, poti manca o supa de legume.
Ziua 5 – proteine si branza
In aceasta zi este indicat sa incluzi in meniu diverse surse de proteine vegetale. Poate fi vorba de tofu, nuci, seminte, ciuperci etc. Pe langa acestea, mai poti adauga branza cottage sau ricotta. De asemenea, mai poti manca la una dintre mese supa din ziua precedenta.
Ziua 6 – legume, fructe, proteine
Penultima zi a dietei este asemanatoare cu ziua anterioara, doar ca acum nu ai voie sa mananci rosii. Cat despre fructe, ele vor fi incluse in meniu, dar vor reprezenta gustarile.
Ziua 7 – orez si turtite din faina integrala
Este momentul ca in ultima zi a dietei sa incluzi in meniu cereale integrale. O foarte buna alegere poate fi orezul brun sau basmati, dar si turtitele facute din faina integrala.
In ceea ce priveste orezul, ar fi bine sa il incluzi in masa de pranz.
Sfaturi utile pentru eficienta dietei vegetariene
Dietele vegetariene, inclusiv dieta Indiana, nu functioneaza intotdeauna la orice persoana. Acest lucru se intampla de obicei din cauza ca persoana in cauza nu tine cont de cateva aspect esentiale.
Asadar, pentru ca dieta vegetariana sa functioneze, iti recomand sa tii cont de urmatoarele sfaturi:
- consuma alimente bogate in fibre
- evita caloriile lichide
- fa-ti un program de exercitii fizice si respecta-l
- alege sa consumi legume fara amidon
- obisnuieste-te sa bei zilnic cel putin 2 litri de apa
- nu exagera cu cantitatea de ulei atunci cand gatesti (chiar daca este ulei de masline sau de floarea-soarelui presat la rece)
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!