Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta vegetariana pentru a pierde in greutate

de Sunt Fericita la 2022-02-07
Dieta vegetariana pentru a pierde in greutate
Pentru a pierde in greutate, uneori incerci orice varianta despre care ai aflat din diverse surse ca este eficienta. Insa nu toate dietele au intotdeauna rezultatele pe care ti le doresti. Acest lucru nu trebuie sa te descurajeze neaparat. Dimpotriva, ar trebui sa te motiveze sa iti atingi telul: pierderea in greutate.


Asadar, iti propun sa te gandesti la ideea de a incerca dieta Indiana. Este o dieta vegetariana pentru a pierde in greutate si pe cat este de restrictiva, pe atat este si de eficienta.

Dieta Indiana

Dieta Indiana de 7 zile este una dintre cele mai renumite diete din lume, deoarece presupune un plan nutritional pentru doar 7 zile, dupa cum ii spune si numele. Este o dieta care necesita putin timp de actiune, timp in care poti slabi pana la 5 kilograme. Dar acesta nu este singurul scop al dietei. Ea garanteaza si mentinerea corpului in parametri normali, ajutand la cresterea ratei metabolice.

Dieta Indiana mai este numita si dieta vegetariana pentru slabit, deoarece se bazeaza cu precadere pe consumul de legume si fructe. In timpul dietei mai pot fi incluse in meniu produse lactate slabe, cereale, nuci, seminte, condimente si grasimi sanatoase.

Iata o lista cu alimentele care pot fi consumate in dieta Indiana:

  • Legume: de toate, inclusiv fasole, mazare, linte, naut, rosii, spanac, ceapa, morcovi, cartofi dulci, conopida, ciuperci, broccoli, vinete, varza, usturoi etc
  • Fructe: de toate, inclusiv portocale, mere, pere, prune, kiwi, mango, papaya, banane, pepene galben, rodie etc
  • Nuci si seminte: caju, arahide, alune, fistic, migdale, seminte de in, de dovleac si de susan
  • Produse lactate: lapte, branza, iaurt, kefir cu un continut mic de grasime
  • Cereale integrale: orez brun, mei, hrisca, orz, orez basmati, porumb, paine integrala
  • Condimente si ierburi: sare, boia de ardei dulce/iute, chimen, cardamom, curcuma, corinandru, ghimbir, busuioc, piper negru
  • Grasimi sanatoase: lapte de cocos, ulei de nuca de cocos, avocado, ulei de masline, ulei de mustar, ulei de rapita, ulei de arahide

Desi este o dieta vegetariana, nu duce lipsa de proteine. Ele provin din produsele lactate, nuci, seminte, legume si tofu. Deci daca nu esti vegetarian, dar ai vrea sa tii aceasta dieta, nu trebuie sa te ingrijorezi in privinta proteinelor.

Meniul celor 7 zile de dieta Indiana

 

Exista mai multe variante de meniuri ale dietei Indiene. Toate provin, evident, din India si contin alimente care in tarile non-asiatice sunt greu si chiar imposibil de gasit.

Totusi, se spune ca o companie americana, producatoare de automobile, a colaborat cu diversi specialisti in nutritie si au elaborat o versiune adaptata a dietei Indiene. Este vorba despre compania General Motors, care a decis sa urmareasca starea de sanatate a angajatilor sai, propunandu-le dieta Indiana.

Astfel, se pare ca readaptarea acestei diete pentru tarile din afara Asiei poarta numele de „Dieta GM de 7 zile”. Reprezentatii companiei au negat aceste zvonuri, insa numele dietei continua sa fie asociat cu abrevierea General Motors (GM).

Conform dietei Indiene GM de 7 zile, meniul este urmatorul.

Ziua 1 – ziua fructelor

In aceasta zi se poate consuma orice fruct, acompaniat de foarte multa apa. Se recomanda evitarea bananelor in prima zi a dietei.

Vei avea 3 mese principale si 2 gustari.

Ziua 2 – ziua legumelor

A doua zi a dietei Indiene iti permite sa mananci doar legume. Ar fi bine sa eviti legumele bogate in amidon, care iti pot provoca neplaceri dupa prima zi de dieta.

La micul dejun poti manca 2 cartofi fierti, cu ulei de masline sau unt si sare. O alta varianta ar fi sa mananci hummus.

La pranz iti poti prepara o salata, din orice legume doresti. O poti condimenta si stropi cu putin ulei de masline.

Cina poate contine legume la gratar sau sotate.

Atentie la gustarile dintre mese! Acestea trebuie sa contina tot legume.

Ziua 3 – ziua fructelor si a legumelor

Ziua a treia a dietei pare a fi mai generoasa decat primele doua. Poti manca orice combinatie de fructe si legume doresti.

O idee ar fi sa iti pregatesti legume la mesele principale, iar fructele sa fie servite intre mese.

Ziua 4 – banana, lapte si supa

Daca in prima zi a dietei bananele nu erau recomandate, in a patra zi este ziua lor speciala. Spun acest lucru deoarece pe parcursul acestei zile poti manca intre 6 si 8 banane. De asemenea, poti sa bei 3 – 4 pahare cu lapte, iar la una dintre mese, poti manca o supa de legume.

Ziua 5 – proteine si branza

In aceasta zi este indicat sa incluzi in meniu diverse surse de proteine vegetale. Poate fi vorba de tofu, nuci, seminte, ciuperci etc. Pe langa acestea, mai poti adauga branza cottage sau ricotta. De asemenea, mai poti manca la una dintre mese supa din ziua precedenta.

Ziua 6 – legume, fructe, proteine

Penultima zi a dietei este asemanatoare cu ziua anterioara, doar ca acum nu ai voie sa mananci rosii. Cat despre fructe, ele vor fi incluse in meniu, dar vor reprezenta gustarile.

Ziua 7 – orez si turtite din faina integrala

Este momentul ca in ultima zi a dietei sa incluzi in meniu cereale integrale. O foarte buna alegere poate fi orezul brun sau basmati, dar si turtitele facute din faina integrala.

In ceea ce priveste orezul, ar fi bine sa il incluzi in masa de pranz.

Sfaturi utile pentru eficienta dietei vegetariene

Dietele vegetariene, inclusiv dieta Indiana, nu functioneaza intotdeauna la orice persoana. Acest lucru se intampla de obicei din cauza ca persoana in cauza nu tine cont de cateva aspect esentiale.

Asadar, pentru ca dieta vegetariana sa functioneze, iti recomand sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

  • consuma alimente bogate in fibre
  • evita caloriile lichide
  • fa-ti un program de exercitii fizice si respecta-l
  • alege sa consumi legume fara amidon
  • obisnuieste-te sa bei zilnic cel putin 2 litri de apa
  • nu exagera cu cantitatea de ulei atunci cand gatesti (chiar daca este ulei de masline sau de floarea-soarelui presat la rece)

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hummus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0