Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Penne cu ricotta si dovleac - reteta lui Jamie Oliver

Penne cu ricotta si dovleac - reteta lui Jamie Oliver
Penne cu ricotta si dovleac - reteta lui Jamie Oliver

"Aceste paste cu ricotta se prepara foarte simplu si sunt pline de savoare", spune Jamie Oliver. Iata care sunt ingredientele necesare pentru aceasta reteta si modul de preparare!


Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 g paste penne;
- un dovleac curatat de coaja si seminte, taiat in bucati de 2 cm;
- 2 catei de usturoi tocati marunt;
- 2 linguri ulei de masline;
- cateva frunze de busuioc proaspat, tocate marunt;
- 400 g rosii taiate marunt (proaspete sau la conserva);
- piper proaspat macinat;
- 3 linguri de ricotta;
- 750 ml supa de legume;
- 150 g mozzarella;
- 60 g parmesan;
- 2 crengute de salvie.
- sare de mare.

Cum se prepara pennele cu ricotta si dovleac:

Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie si calim usturoiul. Adaugam apoi rosiile si bucatile de dovleac si lasam sa fiarba 20 de minute, iar la final condimentam cu sare, piper si presaram frunzele de busuioc, adaugam apoi ricotta si supa de legume.

Intre timp, fierbem pennele in apa sarata. Dupa ce le scurgem de apa, adaugam sosul, preincalzim cuptorul la 200°C si le punem intr-o tava sau vas de lut. Presaram mozzarella, parmezan si frunze de salvie. Le lasam la cuptor 15 minute pana devin aurii.

Sfat: Daca vrei ca sosul de rosii sa fie putin picant, adauga ardei iute.

Pofta buna!

Sursa: www.jamieoliver.com
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 1.79 din 5 - 7 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jamie oliver

Spune-ne opinia ta despre "Penne cu ricotta si dovleac - reteta lui Jamie Oliver"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


1 + 3 =

Cele mai citite articole

Viata ne aduce pe toti in momente in care simtim ca nu mai putem sa ne ridicam de jos, ca nu mai ...
Cele mai importante beneficii ale ceaiului de lavanda includ relaxarea corpului, reducerea ...
Ce te inspira? Exista multe lucruri care, cu siguranta, reprezinta surse de inspiratie, de exemplu: ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ilie – eu doresc să-mi găsesc, Pentru un Regim Vegan, DATE serioase, clare, ...
Vreu un regim care nu mi se face foame nici pofta de dulce si care sa ma ...
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0