Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta anticancer: alimente care te ajuta sa invingi boala

de Alina Ilie la 2016-09-15
Dieta anticancer: alimente care te ajuta sa invingi boala
Pentru a preveni aparitia cancerului este important sa adoptam o alimentatie diversificata, care sa aduca organismului un aport variat de nutrienti. Este absolut necesar sa intelegem ca o alimentatie echilibrata si sanatoasa asigura mentinerea frumusetii si sanatatii corpului.


Starea de sanatate si starea de spirit sunt strict legate de modul in care ne alimentam. Ca urmare, este evident ca printr-o alimentatie corecta putem tine la distanta diverse boli si afectiuni.

Dieta bogata in fructe, legume, cereale, peste, carne de pui si produse lactate degresate reduce riscul bolilor cardiace, a bolilor degenerative cerebrale, a diabetului zaharat si a cancerului.
Mai mult, trebuie acordata atentie cantitatii de alimente ingerate.

Vitaminele, mineralele, fibrele, grasimile sanatoase si antioxidantii protejeaza organismul de distrugerile produse de radicalii liberi de oxigen.

Fructe

De exemplu, fructele de padure, prin faptul ca aduc organismului antocianine si flavonoide, contribuie la reducerea inflamatiilor. Altele precum piersicile, caisele, ciresele sunt bogate in pigmenti numiti carotenoide, care protejeaza sistemul imunitar impotriva mai multor tipuri de cancer.

Cereale integrale

Rolul fibrelor din cereale este unul esential in mentinerea sanatatii organismului: ajuta digestia, favorizand tranzitul intestinal, scad nivelul de colesterolul din sange, mentin glicemia constanta si previn cancerul.

Legume crucifere

Broccoli, conopida, varza contin glucozinolati, compusi de care organismul are nevoie pentru a stopa dezvoltarea celulelor canceroase.
Mai au in compozitie calciu si magneziu, minerale care ne protejeaza impotriva cancerului de colon.

Nuci si seminte

Constitie o gustare sanatoasa si hrantitoare intre mesele principale deoarece contin vitamine, minerale, grasimi sanatoase si fibre. Semintele de in, de susan, de floarea-soarelui si de dovleac contin lignani care inhba dezvoltarea cancerului la san, de colon sau de prostata.

Rosii

Rosiile nu trebuie sa lipseasca din dieta deoarece sunt o sursa excelenta de carotenoizi. Iata reteta lui Jamie Oliver de supa crema de rosii>>

Usturoi, praz, ceapa

Studiile realizate recent au aratat ca alicina ajuta la inhibarea tumorilor. Alicina este un compus care se regaseste in usturoi, ceapa si praz. Consumate regulat, acestea stopeaza cancerul de prostata si de stomac.
Alte studii au constatat, de asemenea, ca populatia din tarile cu un consum ridicat de usturoi (cum sunt China, Japonia, Franta) are un risc redus de a suferi de cancer de stomac, de colon, pancreas si esofagian.

Leguminoase

Mazarea si fasolea, pe langa faptul ca sunt bogate in fibre, contin fitoestrogeni, scazand riscul de cancer mamar, uterin, ovarian, de prostata si de colon.


Sursa: healthy-holistic-living.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imunitatea organismului

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0