Oliver a explicat in repetate randuri publicului larg (in documentare, show-uri televizate si interviuri) ca grasimea de vita se spala in hidroxid de amoniu si este folosita apoi la umplerea burgerilor. Inainte de acest proces, conform prezentatorului, produsul nu este potrivit consumului uman.
“In esenta, luam un produs care ar merge sa fie vandut la sume minime pentru caini si, dupa acest proces, este dat oamenilor”, spune Jamie Oliver, citat de realfarmacy.com.
Pe langa calitatea scazuta a carnii, hidroxidul de amoniu este daunator sanatatii. Oliver a denumit acest proces “procesul de producere a mazgai roz”. Neoficial, termenul de “mazga roz” este folosit pentru a denumi carnea si produsele din carne inutilizabile in mancarea oamenilor, inainte de adaugarea hidroxidului de amoniu. Acesta ucide microbi patogeni cum ar fi Salmonella, colon Bacillus si altele si face carnea stricata inofensiva pentru om.
“De ce insa ar umple un adult responsabil gura copilului cu amoniu?”, s-a intrebat britanicul.
McDonald’s a declarat ca nu mai foloseste hidroxidul de amoniu, substanta chimica utila si la fabricarea ingrasamintelor, a detergentilor si explozibililor.
Burger King si Taco Bell au renuntat si ele la hidroxidul de amoniu utilizat in pregatirea produselor lor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
