Curcumina are proprietati antioxidante, ajutand in lupta impotriva daunelor oxidative si stimuland functionarea enzimelor de care are nevoie organismul. Aceasta proprietate este foarte importanta deoarece daunele oxidative sunt considerate a fi unul dintre mecanismele cheie din spatele procesului de imbatranire prematura si a multor boli.
Avand proprietati antiinflamatoare, curcumina poate inlocui cu succes medicamentele recomandate pentru bolile cronice. Studiile sugereaza ca aceasta poate imbunatati functiile cerebrale, lupta impotriva Alzheimerului, reduce riscul de boli de inima, cancer si artrita.
Busuioc
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste rezolvate pentru reusita la examenul de titularizare - Educatie Fizica si Sport
Lucrarea tiparita "Teste rezolvate pentru reusita la examenul de titularizare - Educatie Fizica si Sport" este rodul unei experiente deosebite de aproape 25 de ani la catedra pe terenul sau in sala de sport la antrenament ca manager scolar profesor metodist expert formator in cadrul proiectului CRED sau diriginte a dlui profesor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Este o planta miraculoasa folosita de secole pentru ameliorarea unui numar impresionant de afectiuni.
Cu o aroma deosebita, busuiocul indeparteaza bacteriile din intestine care provoaca problemele digestive. Prin continutul de flavonoide protejeaza structura celulara, iar vitamina K iti intareste oasele. Adauga busuiocul in salate, supe, sosuri. In macaruri se adauga la finalul procesului de preparare.
Ghimbir
Ghimbirul ajuta digestia, te scapa de greata si este antiinflamator. Potrivit studiilor, acest condiment este bun pentru calmarea durerilor articulare si musculare. Il poti adauga in smoothie-uri, mancaruri, deserturi, limonada.
Piper cayenne
Daca iti plac aromele picante, acest condiment este ideal pentru orice preparat. Ingredientul activ se numeste capsaicina si s-a demonstrat ca ajuta la scaderea nivelului de grasime din sange si la micsorarea tesutului adipos. Tot prin procesul de termogeneza, capsaicina transforma grasimea in caldura avand un impact pozitiv asupra metabolismului. Din acest motiv, este un ingredient nelipsit din suplimentele pentru pierderea in greutate.
Mai mult, studiile au aratat ca poate combate mai multe tipuri de cancer (pulmonar, de ficat, de prostata).
Rozmarin
Un al condiment foarte des intrebuintat in bucataria romaneasca este rozmarinul. Actioneaza ca tonic hepatic si stimuleaza secretia biliara. Infuzia de rozmarin trateaza eficient diskinezia biliara si stimuleaza digestia. De asemenea, rozmarinul contribuie la vindecarea infectiilor gastro-intestinale.
Celebrul bucatar Jamie Oliver ne dezvaluie reteta celor mai buni cartofi la cuptor cu rozmarin>>
Scortisoara
In afara faptului ca ofera un gust special preparatelor, acest condiment imbunatateste memoria, capacitatea de recunoastere si puterea de concentrare. Scortisoara ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, inhiband dezvoltarea celulelor canceroase, reduce coagularea trombocitelor din sange si actioneaza ca un agent antimicrobian, prevenind infectiile. Are in compozitie mangan, fier si calciu. Merele la cuptor cu scortisoara si miere reprezinta un desert gustos pentru intreaga familie.
Foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.28
din 5
- 18 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole