Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care nu le stii despre tocuri

5 lucruri pe care nu le stii despre tocuri
Sunt sute de mii de nervi in laba piciorului si 28 de oase (13,5% din toate oasele corpului tau). Te sustin de dimineata pana seara si suporta stresul a aproximativ 10.000 de pasi in fiecare zi. Si cum o rasplatim? Punand-o in pantofi inconfortabili care mareste stresul la care este deja supusa. Peste 90% dintre femeile care poarta tocuri sufera din cauza durerilor si oboselii.


Tocurile mici sunt bune pentru tine. Majoritatea oamenilor merg cu glezna coborata spre interior. Si, daca mergi pe varfuri, cum o faci cand esti pe tocuri, iti intorci glezna spre exterior. Pentru ca echilibrul sa se restabileasca, este suficient un toc mic, de pana la 5 centimetri. Un toc mic reduce si tensiunea din muschii gambei, eliminand durerea.
Nu ai nevoie de mai multa absorbtie a socului. Pronatia piciorului este modul natural al piciorului de a absorbi socul lovirii pamantului. Laba piciorului se deblocheaza pentru a absorbi socul, apoi se intoarce spre exterior, devenind din nou rigida pentru a-ti sprijini greutatea, in timp ce ridici celalalt picior si faci pasul inainte.
Fiecare centimetru in plus la toc poate adauga alte 25 de procente din greutatea corpului care este pusa pe partea din fata a labei piciorului. Si sa stii ca si o banala bareta pe glezna poate reduce presiunea de pe degete.
Senzatia de arsura pe care o resimti cand esti pe tocuri este, de fapt, caldura. Cand piciorul aluneca in pantoful cu toc, iti strangi, in mod natural, degetele pentru a le fixa pozitia. Asa se face ca varful celui de-al doilea metatarsial (baza celui de-al doilea deget) impinge in talpa pantofului. Presiunea si frecarea duce la propriu la cresterea temperaturii, conform studiilor, apoi apar si bataturile.
Daca alergi cand esti pe tocuri, poti face artrita la genunchi. Un studiu din 2013 publicat in revista International Journal of Biomedical Engineering and Technology a descoperit ca alergatul dupa autobuz, sa zicem, creste rata miscarilor laterale ale genunchilor (unul spre celalalt si in directia opusa) ceea ce poate contribui la artrita.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.54 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tocuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tocuri inalte

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016