Pantofii foarte inalti modifica mersul, articulatiile genunchiului fiind supuse unor solicitari intense, cu posibile consecinte asupra cartilagiului. Astfel, sustin specialistii, creste riscul de dezvoltare a artrozei.
Tocurile inalte (peste 5 cm) modifica structura musculara a picioarelor, iar activitatea muschilor si tendoanelor este mult mai intensa. Purtati timp indelungat, pot produce contractarea muschilor de la nivelul talpilor si ai spatelui, ducand la aparitia durerilor cronice.
Postura incorecta a corpului afecteaza muschii gambelor si ai genunchiului.
De altfel, medicii specializati in ortopedie spun ca pozitia arcuita a piciorului duce la o contractie a tendonului lui Ahile in timpul mersului. De aici rezulta durerile articulare.
Acestea pun o presiune mare si asupra degetelor mari de la picioare, ducand la aparitia monturilor (proeminente osoase). In plus, cresc sansa aparitiei varicelor (dilatatiile venoase).
Mai mult decat atat, purtarea permanenta a pantofilor cu toc inalt mai poate produce aparitia unghiilor incarnate. Specialistii spun ca nu este recomandat sa purtati tocuri inalte la serviciu sau in activitatile zilnice, ci doar la ocazii speciale.
Foto: heelsfans.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
