Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 beneficii surprinzatoare ale ceaiului

6 beneficii surprinzatoare ale ceaiului
Daca incerci sa-ti imbunatatesti starea de sanatate sau sa slabesti cateva kilograme, gandeste-te dincolo de super-alimente, caci super-bauturile merita atentia ta. Lucrurile pe care el mestecam nu sunt singurii factorii de dieta care contribuie la managementul greutatii, la lupta impotriva bolilor, la cresterea energiei si reducerea stresului.


Consumat de mii de ani, ceaiul s-a dovedit a avea beneficii delicioase in planul sanatatii, lucru dovedit in multe culturi de peste tot din lume. Studiile arata cum componente pe care le gasim intr-un mic pliculet de ceai pot face minuni pentru starea noastra de bine. 
1. Ceaiul ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase. Un studiu din 2012 in Journal of Obesity a descoperit ca soarecii hraniti cu o dieta bogata in grasimi dar au primit si componente din ceaiul verde s-au ingrasat mai putin decat cei care nu au primit componentele respective. Concluziile acestui studiu sugereaza ca extractele de ceai verde pot interfera cu formarea grasimii in corp. Nu confunda insa extractul de ceai verde cu ceaiul imbuteliat sub forma de bautura racoritoare care poate avea zahar ascuns. Fierbe niste apa si pune un pliculet de ceai sau cateva frunze.
2. Ceaiul verde imbunatateste vederea. Ochiul, ca orice parte a corpului, poate suferi din cauza stresului oxidativ, ceea ce-l predispune la boli. Ce-ar fi daca ai adauga putin ceai verde la dieta zilnica pentru a combate acest pericol? Un studiu din 2010 a descoperit cum componentele din ceaiul verde afecteaza pozitiv tesuturile ochilor, mai ales tesuturile retinei.
3. Ceaiul alb te ajuta sa arati mai tanara. Ceaiul alb este bogat in polifenoli (asta inseamna ca e foarte bun pentru tine). Un studiu recent a demonstrat ca bautorii de ceai si-au gasit deja fantana tineretii, chiar in ceasca lor preferata. In cadrul studiului, extractele de ceai alb au inhibat producerea ridurilor intarind elastina si colagenul, doi factori importanti pentru prevenirea aparitiei ridurilor. Ceaiul alb iti mentine si articulatiile tinere.
4. Ceaiul negru ajuta la reducerea stresului. O cana de ceai negru poate si tot ce iti trebuie cand esti stresata. Un studiu a descoperit ca ceaiul negru ajuta la reducerea nivelurilor hormonului de stres. Distractia continua, caci scade si tensiunea arteriala. Pe masura ce stresul se intensifica, creste si tensiunea, supunandu-te riscului de atac cerebral sau de cord. Un studiu publicat in Journal of the American Medical Association a descoperit ca un consum de sase luni de ceai negru reduce tensiunea sistolica.
5. Te poate ajuta sa lupti cu diabetul. Un studiu din 2010 care a trecut in revista o varietate de ceaiuri cafeiniziate a descoperit cum cafeina din ceai poate ajuta la reducerea riscului general de diabet.
6. Ceaiul iti intareste inima. Ceaiul verde imbunatateste functia endoteliala destul de repede dupa consum, dar nu pune lapte in ceai. Asta pentru ca caseina din lapte scade beneficiile cardioprotectoare ale ceaiului.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai verde

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai negru

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiile ceaiurilor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combaterea stresului

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0