SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu trebuie sa cureti marul de coaja

De ce nu trebuie sa cureti marul de coaja
In mare, atractia marului vine din faptul ca poate fi infulecat cu usurinta. Singurul lucru care sta intre noi si muscatura nu este decat o spalare temeinica. Dar un degustator mai pretentios nu se opreste aici, ci indeparteaza coaja. Oricare ar fi scuza invocata (poate nu-ti place textura sau gustul), nu beneficiezi de tot ceea ce poate sa-ti ofere un mar daca il decojesti.


Coaja are cele mai multe fibre. Un mar mediu cu coaja are 4,4 grame de fibre. Fara coaja, primesti doar 2,1 grame, ceea ce nu mai este suficient pentru a se incadra in categoria „o buna sursa de fibre”.
Coaja are, de asemenea, cele mai multe vitamine. Acelasi mar mediu are 8,4 miligrame de vitamina C si 98 de unitati internationale (UI) de vitamina A. Scapa de coaja si renunti la 6,4 miligrame de vitamina C si la 61 de UI de vitamina A.
Merele pot atenua problemele de respiratie, numai daca sunt consumate cu coaja. Compusul responsabil pentru acest lucru este chercetina si, da, ai ghicit, se regaseste in mare parte in coaja. Un studiu a descoperit ca persoanele care mananca peste cinci mere in fiecare saptamana au plamanii mai sanatosi, multumita actiunii chercetinei.
Chercetina protejeaza si memoria. Acest antioxidant lupta impotriva degradarii tesutului creierului care este asociata cu boala Alzheimer si alte probleme degenerative – cel putin la cobai, conform unui studiu din 2004.
Coaja poate tine si cancerul la distanta. Un studiu din 2007 al Universitatii Cornell a identificat o serie de compusi in coaja merelor care fie inhiba, fie ucid celulele canceroase in culturile de laborator. In special, acesti compusi actioneaza la nivelul ficatului, colonului si sanilor (atacand celulele cancerigene), conform unui alt studiu.
Coaja unui mar pe zi te ajuta sa te mentii in greutate. Coaja este „casa” acidului ursolic, un compus important care lupta cu obezitatea. Acidul ursolic pare a creste masa musculara si grasimea maro care, in schimb, ard mai multe calori, ceea ce scade pericolul de obezitate, conform unui studiu din 2012 efectuat pe cobai.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Temperaturile prea scazute impreuna cu vantul pot avea un efect neplacut asupra buzelor tale. ...
In sezonul rece, zeama de varza este extrem de utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar si ...
Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
 
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016