Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu trebuie sa cureti marul de coaja

De ce nu trebuie sa cureti marul de coaja
In mare, atractia marului vine din faptul ca poate fi infulecat cu usurinta. Singurul lucru care sta intre noi si muscatura nu este decat o spalare temeinica. Dar un degustator mai pretentios nu se opreste aici, ci indeparteaza coaja. Oricare ar fi scuza invocata (poate nu-ti place textura sau gustul), nu beneficiezi de tot ceea ce poate sa-ti ofere un mar daca il decojesti.


Coaja are cele mai multe fibre. Un mar mediu cu coaja are 4,4 grame de fibre. Fara coaja, primesti doar 2,1 grame, ceea ce nu mai este suficient pentru a se incadra in categoria „o buna sursa de fibre”.
Coaja are, de asemenea, cele mai multe vitamine. Acelasi mar mediu are 8,4 miligrame de vitamina C si 98 de unitati internationale (UI) de vitamina A. Scapa de coaja si renunti la 6,4 miligrame de vitamina C si la 61 de UI de vitamina A.
Merele pot atenua problemele de respiratie, numai daca sunt consumate cu coaja. Compusul responsabil pentru acest lucru este chercetina si, da, ai ghicit, se regaseste in mare parte in coaja. Un studiu a descoperit ca persoanele care mananca peste cinci mere in fiecare saptamana au plamanii mai sanatosi, multumita actiunii chercetinei.
Chercetina protejeaza si memoria. Acest antioxidant lupta impotriva degradarii tesutului creierului care este asociata cu boala Alzheimer si alte probleme degenerative – cel putin la cobai, conform unui studiu din 2004.
Coaja poate tine si cancerul la distanta. Un studiu din 2007 al Universitatii Cornell a identificat o serie de compusi in coaja merelor care fie inhiba, fie ucid celulele canceroase in culturile de laborator. In special, acesti compusi actioneaza la nivelul ficatului, colonului si sanilor (atacand celulele cancerigene), conform unui alt studiu.
Coaja unui mar pe zi te ajuta sa te mentii in greutate. Coaja este „casa” acidului ursolic, un compus important care lupta cu obezitatea. Acidul ursolic pare a creste masa musculara si grasimea maro care, in schimb, ard mai multe calori, ceea ce scade pericolul de obezitate, conform unui studiu din 2012 efectuat pe cobai.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016