Imbaierea
Inca de mici suntem invatati ca e bine sa facem zilnic dus, sa folosim cantitati uriase de gel de dus si un prosop scortos pentru a ne curata pielea de periculoasele microorganisme si de mirosul ingrozitor. Daca nu esti impecabil de curat, poti sa-ti iei adio de la intalniri amoroase, avansare pe scara ierarhica si promisiunea unui viitor luminos care implica altceva in afara de o moarte lenta in propria mizerie.
Dar se pare ca imbaiatul zilnic, in afara de faptul ca ne transforma in fiinte sociabile, distruge stratul protector al pielii si ne face sensibili la diverse boli.

Exista, bineinteles, sapunurile antibacteriale care omoara germenii, dar medicii nu recomanda folosirea acestora in exces, asta daca nu dorim sa cream niste superbacterii.
Asadar, ce trebuie sa facem?
Cel mai important lucru pentru a-ti mentine pielea sanatoasa este sa-i protejezi stratul extern. Nu exista un numar magic de dusuri pe care sa le faci intr-o saptamana, desi nu ar trebui sa scada sub sapte. Daca sari "din greseala" peste dus sau te bucuri frantuzeste de zile sans douche, nu faci altceva decat sa-i oferi timp pielii sa repare un pic raul produs la ultimul dus.
Apa trebuie sa fie calduta, iar sapunul unul bland, iar dupa trebuie folosita o crema hidratanta. Si mai bine de atat, asigura-te ca te usuci fara prosop, macar din cand in cand, daca-i poti ignora colegii de apartament urland ca uzi parchetul sau sperii copiii.
Respiratul
Felicitari: daca citesti aceste randuri, se prea poate sa nu fii o fantoma, deci ti-ai dat sema cum sa respiri. Pe de alta parte, exista sanse mari sa nu stii sa o faci corect.
Respira acum adanc. Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil au ridicat un pic umerii si ai pufait aerul afara din piept. Si, cel mai probabil, nu crezi ca este gresit sa-ti folosesti pieptul pentru a respira, caci, nu-i asa, acolo sunt si plamanii, nu? Ce Dumnezeu altceva ai putea folosi la respirat? Picioarele? Ei bine, raspunsul este diafragma, cea care este sub plamani si mai aproape de burta.
Cand stau in picioare, cei mai multi respira umflandu-si pieptul, ceea ce este o respiratie artificiala care foloseste doar partea superioara a plamanilor. In realitate, majoritatea vaselor de sange care preiau oxigenul se afla in partea inferioara, cea neglijata. Obtinem mai putin oxigen, asadar respiram mai repede. Respiratia artificala distruge echilibrul dintre oxigen si dioxid de carbon si produce dureri de cap, oboseala, anxietate si chiar atacuri de panica. Se prea poate sa aveti si palmele vesnic transpirate, sa va fie greu sa va relaxati si sa aveti un nivel scazut de rezistenta la durere.
Asadar, ce trebuie sa facem?
Se pare ca respiratul este domeniul in care beblusii sunt mai destepti decat noi. Ei folosesc respiratia abdominala, cea profunda, care intareste si foloseste la putere maxima diafragma. Numai atunci cand crestem trecem pe respiratia artificiala. Din fericire, iti poti antrena corpul sa treaca la respiratia normala si, in timp, vei putea respira abdominal chiar si in somn. Pentru a exersa, umfal-ti stomacul in timp ce inspiri, iar cutia toracica ramane relativ nemiscata. Contracta-ti apoi muschii abdominali la exhalare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
