De ce sa alegi un stepper?
Aceste aparate fitness pentru acasa permit antrenamente aerobice cardiovasculare cu impact redus. Astfel, iti vei imbunatati rezistenta la efort si functionarea sistemului cardiovascular, vei putea elimina kilogramele in exces si nu vei solicita articulatiile cu impact repetat. Vei putea “lucra” musculatura picioarelor si a posteriorului, precum si abdomenul si muschii stabilizatori ai trunchiului.
Bazele antrenamentului
- Exista foarte multe modele de stepper pentru uz casnic, iar unele sunt dotate cu control electronic al vitezei si rezistentei. Daca aparatul de care dispui permite reglarea intensitatii, recomandarea este sa incepi cu cele mai usoare exercitii si sa progresezi, treptat, catre o rezistenta mai mare la pasire sau catre o viteza mai mare.
- Pune toata talpa pe pedala aparatului, asigurandu-te ca aderenta este optima.
- Unele modele sunt prevazute cu manere sau corzi de rezistenta pe care sa le folosesti cu mainile. Daca stepperul pe care exersezi nu are corzi sau manere, trebuie sa stii ca miscarea bratelor pe durata antrenamentului trebuie sa se asemene cu cea din timpul alergarii. Indoaie coatele la 90 de grade si penduleaza mainile inainte si inapoi. Daca aparatul are manere fixe, poti sa le apuci ferm, insa nu trebuie sa iti lasi greutatea pe ele. Daca stepperul este dotat cu corzi, poti impinge bratele inainte si inapoi in timp ce pasesti.
- Pastreaza spatele drept, mentinand tensiune in abdomen si in muschii spatelui. Stabilitatea pe aparat si eficienta antrenamentului depind de postura ta, asadar nu trebuie sa te apleci.
- Apasa pedala cu unul dintre picioare, in timp ce il ridici usor pe celalalt, apoi repeta miscarea cu piciorul opus. Exercitiile se vor asemana cu senzatia de urcare a treptelor.
- Ideal este sa incepi lent, cu miscari perfect controlate, apoi sa pasesti mai rapid pe masura ce te obisnuiesti cu aparatul. Un antrenament pentru incepatori ar trebui sa dureze cel mult 12 minute. Odata ce corpul tau “se invata” cu miscarea si dezvolta rezistenta, poti mari durata antrenamentului si intensitatea acestuia.
Protejeaza-ti sanatatea si evita accidentarile!
Asigura-te ca stepperul este perfect drept inainte de a-l folosi. Amplaseaza-l pe o suprafata plana dura (gresie, parchet etc). Nu folosi aparatul in sosete sau picioarele goale, o pereche de adidasi de alergare ar fi potrivirea perfecta. Paseste lent si controleaza fiecare miscare. Inainte de a pasi rapid, trebuie sa stii cum sa iti mentii echilibrul. Incepe fiecare antrenament cu o perioada de incalzire de 5 minute si incheie fiecare rutina cu o perioada de revenire.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!