Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 utilizari surprinzatoare pentru apa oxigenata

de Alina Ilie la 2016-09-12
5 utilizari surprinzatoare pentru apa oxigenata
Apa oxigenata se gaseste in farmacie si este utila pentru a trata infectiile cutanate. Ceea ce trebuie sa stiti este ca are mult mai multe intrebuintari.


Peroxidul de hidrogen este un compus chimic inodor, incolor format din apa si oxigen. Acesta a fost identificat pentru prima data de chimistul francez Louis Jacques Thenard in 1818 si, de la inceputul secolului 20, a devenit una dintre cele mai populare produse dezinfectante din Europa, datorita vitezei cu care distruge microorganismele prin oxidare.

Apa de gura si pasta de dinti

Datorita abilitatilor sale oxidante, peroxidul de hidrogen poate fi folosit ca apa de gura dar si pentru albirea dintilor. Pentru a-l folosi in acest scop, se amesteca trei-patru picaturi de peroxid de hidrogen (concentratie intre 3 si 6 la suta), cu parti egale de apa si se clateste gura timp de 20-30 de secunde. Apoi se indeparteaza.

Deoarece are proprietati antivirale, antibiotice si antifungice, o poti folosi pentru a lupta impotriva infectiilor bucale.
Apa oxigenta mai poate fi folosita si ca pasta de dinti (de fapt, se regaseste in compozitia multor paste de dinti vandute in magazinele naturiste). Procedam la fel, amestecam cateva picaturi de peroxid de hidrogen cu concentratie de 3 si 6 la suta cu parti egale de apa si spalam dintii cu acest amestec. Daca doriti, puteti sa adaugati bicarbonat de sodiu sau sare de mare pentru a imbunatati proprietatile sale antiseptice.

Alternativa pentru inalbirea hainelor

Apa oxigenta este un puternic agent de albire si reprezinta o buna alternativa la detergentii de rufe din comert care in timp deterioreaza hainele.

Adaugati o ceasca de peroxid de hidrogen (concentratie 35%) la 4 litri de apa fierbinte si lasa hainele sa se inmoaie 1-2 ore. In masina de spalat, in locul inalbitorului poti folosi apa oxigenta. Aceasta substanta poate indeparta atat petele de pe rufele albe, cat si cele de pe pe covoare si tesaturi.

Detergent de vase

Cateva picaturi de peroxid de hidrogen (concentratie 35%) adaugate intr-o ceasca de apa calda reprezinta un inlocuitor natural pentru detergentul de spalat vase. Peroxidul de hidrogen diluat poate fi de asemenea folosit pentru a curata masina de spalat vase.

Curata fructele si legumele de pesticide

Apa oxigenta poate elimina bacteriile si substantele chimice din fructe si legume. Pentru a o folosi in acest scop, se adauga o ceasca de peroxid de hidrogen (concentratie 35%) la 4 litri de apa calduta. Se lasa fructele si legumele in acest amestec timp de 30 de minute, apoi se clatesc cu apa. Prospetimea lor va fi in mod semnificativ prelungita.

Dezinfecteaza tocatul de lemn

Tocatorul de lemn constituie un mediul ideal pentru dezvoltarea microbilor. Pulverizeaza apa oxigenata pentru a-l curata.

Sursa: naturalnews.com
Foto: www.lifedaily.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.82 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa oxigenata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inalbitor

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0