Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 ponturi pentru dezinfectarea eficienta a suprafetelor

de Sunt Fericita la 2020-06-16
5 ponturi pentru dezinfectarea eficienta a suprafetelor
Se presupune ca locuinta este un refugiu in care suntem protejati de eventualele pericole din exterior. In realitate, insa, la finalul zilei invitam intreaga lume, cu germenii ei cu tot, in casa noastra, prin intermediul mainilor murdare, a incaltamintei, imbracamintei si dispozitivelor electronice. Cum te poti asigura ca faci o curatenie adecvata in casa? Ti-am pregatit cinci recomandari care te pot ajuta sa dezinfectezi eficient suprafetele din jurul tau, pentru sanatatea ta si a celor apropiati!


Cureti sau dezinfectezi?

Curatarea nu trebuie confundata cu dezinfectarea. Prima presupune indepartarea murdariei, iar cea din urma, uciderea germenilor si a bacteriilor. Aceasta distinctie este importanta, fiindca poti curata suprafetele eficient, dar, fara a le dezinfecta, lasand germenii si bacteriile sa se inmulteasca. Pasii recomandati pentru o curatenie urmata de o dezinfectare corespunzatoare sunt:

1. Curata suprafetele, indepartand praful sau murdaria. Poti face acest lucru cu apa, sapun si un burete.

2. Aplica pe suprafata curata o solutie dezinfectanta adecvata. Nu vei da gres folosind dezinfectanti pentru casa de la farmec.ro, pe care ii poti comanda, cu livrare prin curier chiar la usa casei tale!

Suprafetele care necesita dezinfectare

Desi suprafetele din baie si bucatarie sunt raspunsurile evidente, mai exista prin casa cateva zone si obiecte care au nevoie de o dezinfectare periodica temeinica. Acestea sunt:

  • Usile si clantele;
  • Intrerupatoarele si prizele;
  • Telecomenzile;
  • Consolele de jocuri electronice si toate accesoriile lor;
  • Dispozitivele electronice si toate accesoriile lor;
  • Balustradele 
  • Geamurile, manerele si pervazurile;
  • Zona holului si presul de la intrare;
  • Pantofarul si cuierul;

Poti folosi alcool, insa ai grija la concentratie

Alcoolul izopropilic este un dezinfectant eficient impotriva multor agenti patogeni, inclusiv coronavirus, insa doar in cazul concentratiilor peste 70%. Majoritatea solutiilor de alcool gasite in comert sunt de 70% alcool izopropilic, dar concentratiile pot varia intre 60-99%. Pentru uciderea virusurilor de pe suprafeÈ›e, alcoolul pur (concentratie de 100%) nu este recomandat, intrucat se evapora prea repede pentru a fi eficient. 

Sfat extra: sterge sau pulverizeaza suprafata cu alcool si asigura-te ca ramane umeda, cel putin 30 de secunde. Daca solutia trece acest test, atunci poate fi folosita cu incredere pentru dezinfectarea casei!

Fa-ti propria solutie de dezinfectare!

Centrul de Control al Bolilor din SUA recomanda o reteta simpla pentru obtinerea unei solutii de dezinfectare, acasa. Pune patru lingurite de inalbitor intr-un litru de apa. Apoi, foloseste amestecul obtinut intr-un recipient prevazut cu capac de spray. Iti mai trebuie o simpla laveta din microfibra si poti incepe dezinfectarea casei! NU adauga ale solutii de curatare sau uleiuri esentiale pentru parfum, intrucat combinarea diferitilor compusi chimici poate avea ca rezultat formarea de vapori periculosi pentru sanatate. 

Pune siguranta pe primul loc!

Indiferent de produsul de curatare sau dezinfectare pe care il folosesti, asigura-te ca ai in vedere toate masurile de siguranta. Foloseste manusi de protectie, atunci cand lucrezi cu solutii chimice, si aeriseste bine spatiile in care dezinfectezi cu inalbitor. Tine minte ca amestecurile care au la baza inalbitor se preteaza doar suprafetelor dure, pentru ca pot ataca fibrele textilelor. Nu incerca sa obtii diferite solutii experimentale de curatare DIY (Do It Yourself - fa-o tu singur), pentru ca acestea pot avea efecte necunoscute, care iti pot afecta sanatatea.  


 

Acum, ca stii care sunt cele mai importante recomandari pentru dezinfectarea corespunzatoare a suprafetelor, nu mai ramane decat sa iti spunem spor la treaba!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0