Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajuta-ti copilul sa scape de timiditate!

de Sunt Fericita la 2023-07-10
Ajuta-ti copilul sa scape de timiditate!
Nu e greu! Poti sa il sprijini si vei vedea cat de rapid scapa de timiditatea care il retine din a descoperi si intelege lumea!


Copiii devin cea mai mare grija a noastra si nu e nimic in lumea asta ce ii poate inlocui in lumea asta pentru noi, odata ce-i avem. Misiunea de parinte este una foarte grea si ai responsabilitati uriase, cand vine vorba de cresterea unui prunc pana la varsta maturitatii. Este dragostea traita cu cea mai mare intensitate atunci cand iti privesti copilul si stii ca e al tau. Un parinte are foarte multe griji si, pe langa pastrarea starii bune de sanatate, el trebuie sa se asigure ca se dezvolta si din punct de vedere socio-uman fara probleme. 
 
Daca ai observat ca e foarte timid in spatii publice si nu prea vrea sa vorbeasca cu nimeni sau nu pleaca de la mana ta deloc, atunci inseamna ca trebuie sa abordezi aceasta problema. Noi iti vom oferi cateva sfaturi pentru a-l ajuta sa treaca de acest hop si iti vom arata cum sa recunosti mai usor acest aspect despre fiul sau fiica ta. 
 
In primul rand, ar trebui sa stii ca statisticile la nivel mondial arata ca doar 4 din 10 oameni admit ca au fost copii timizi si ca sunt si astazi urmariti de aceasta trasatura in momente foarte importante din viata lor. Cel mai bine e sa-l ajuti sa remedieze situatia aceasta cat inca este mic pentru a-i fi mai usor in perioada adolescentei. 
 
Daca vezi nu prea vorbeste cu nimeni la scoala, nu merge la petreceri aniversare (iar daca merge nu se simte bine), se izoleaza intr-un colt de pat sau de camera deseori sau se afunda prea des in jocuri sau, in cel mai bun caz, in carti, atunci e clar ca trebuie sa iei cateva masuri care sa-l ajute sa socializeze cu cei din jur si sa-si creeze legaturi cu altii de varsta lui.
 
E foarte important sa nu vii ca o avalansa asupra lui sau sa-l certi pentru ca e prea timid. Arata-i ca-l apreciezi asa cum este, incurajeaza-l sa-si depaseasca fricile fiind alaturi de el si aratandu-i ca ai incredere in capacitatea sa de reusita. O relatie deschisa de prietenie intre parinte si copil poate sa ajute foarte mult la o relatie stabila de incredere intre cei doi. Imbratiseaza-l de cate ori poti pentru ca asta-i va conferi sentimentul de siguranta si va sti ca are pe cineva acasa caruia ii pasa de el. Nu il fa de rusine de fata cu invitatii si nici nu-l forta sa vorbeasca cu cineva daca nu vrea deloc. Poate pur si simplu nu ii place.

Daca-l vezi ca se confrunta cu o situatie complicata, nu sari din prima sa-l ajuti. Lasa-l un pic sa vezi cum abordeaza el acel moment si implica-te doar daca-ti cere expres ajutorul sau daca vezi ca se tatoneaza prea mult pe acea chestie.
 
Timiditatea ascunde teama de esec, asa ca cel mai bine ar fi sa-l ajuti sa aiba mici succese in fiecare zi, indiferent de situatie!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timid

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timiditate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ajutor

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0