Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care iti provoaca dureri articulare: evita sa le consumi!

de Viorica Ghinea la 2021-12-13
Alimente care iti provoaca dureri articulare: evita sa le consumi!
Durerile articulare pot sa apara in orice moment, de la aplecarea dupa un pix cazut pana la o simpla plimbare pe jos. Daca te intrebi de ce apar aceste senzatii neplacute, afla ca exista posibilitatea ca alimentatia ta sa joace un rol important in ecuatie. Citeste ce alimente iti pot provoca dureri de articulatii!


Rosiile, vinovate de durerile articulare


Desi pana acum se credea ca rosiile au proprietati antiinflamatorii, studii recente arata ca  aceste alimente pot provoca dureri celor ce sufera de guta, o inflamatie a articulatiei care  este provocata de depunerea anormala de saruri de acid uric. Cercetarile au fost realizate pe un numar de 2.051 de oameni cu guta, iar 20% dintre acestia au declarat ca rosiile sunt un factor declansator. De asemenea, au fost analizate datele a 12.720 oameni care nu sufereau de guta si s-a gasit ca consumul de rosii a crescut nivelul de acid uric din sange. Specialistii nu recomanda taierea completa a acestor alimente de pe lista, ci administrarea unui tratament care scade acidul uric din sange.


Porumbul si soia, consumate cu atentie


Nimeni nu poate sa conteste faptul ca acizii grasi Omega-6 nu au efecte benefice pentru organism, insa acestia pot provoca dureri articulare persoanelor care au astfel de probleme de sanatate. In afara de porumb si de soia, acest tip de acizi mai poate fi gasit si in produsele prajite, margarina, oua si carne. Nu este usor sa tai dintr-odata aceste alimente din dieta, insa poti sa limitezi consumul. Important este sa observi cu atentie cand apar durerile articulare si sa iti dai seama de ce obiceiuri alimentare se leaga.

Bauturile carbogazoase provoaca inflamatii in organism


Bauturile carbogazoase nu sunt vinovate doar pentru ca pot provoca diabet si boli cardiovasculare, ci si pentru faptul ca pot provoca dureri articulare. Femeile care consuma una ori mai multe doze de sucuri carbogazoase sunt cu 63% mai predispuse sa dezvolte artrita fata de cei care consuma mai rar ori deloc.


Ai avut vreodata dureri articulare dupa ce ai consumat aceste alimente? Daca da, inseamna ca reprezinta un factor declansator si in cazul tau si ca ar trebui sa le consumi in cantitati moderate.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 55 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri articulare

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016