Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Super-alimente care iti ajuta organismul sa se vindece

Super-alimente care iti ajuta organismul sa se vindece
Fie ca te lupti cu oboseala, esti in cautare de moduri de a stimula sistemul imunitar sau esti in convalescenta dupa o boala, medicii recomanda de cele mai multe ori schimbarea stilului de viata intr-unul sanatos. De multe ori, prevenirea si gestionarea simptomelor se face prin alimentatie. Iata 8 super-alimente care iti ajuta organismul sa se vindece...


ALGELE MARINE, in special cele brune - ofera doza de iod de care avem nevoie (daca nu consumi sare iodata) si sunt considerate cele mai bune super-alimente. Problemele cu tiroida au ca simptome oboseala, ingrasarea si schimbarile bruste de dispozitie, iar iodul este esential pentru glanda in forma de fluture de la gat - tiroida. Algele marine brune sunt bogate in calciu, magneziu, potasiu si, cel mai important, iod. Ai grija sa nu consumi exagerat, pentru ca prea mult iod dauneaza organismului. Alte surse bogate in iod sunt salata, spanacul, patrunjelul, fasolea verde si alfalfa.
GHIMBIRUL - reduce greata. Pentru multi, ghimbirul este numai un condiment de bucatarie, insa el este u adevarat super-aliment, fiind folosit de sute de ani in tratarea artritei, ajutarea digestiei si reducerea greturilor. Poti consuma ghimbir in mancare, sub forma de ceai, sau extracte ori capsule.
CIUPERCILE - super-alimente pentru sanatatea inimii si aliate impotriva cancerului. Ciupercile de orice fel sunt laudate pentru calitatea lor de a vindeca organismul in intregime; se pare ca imbunatatesc sistemul imunitar si ajuta in lupta impotriva cancerului.
GRASIMI BUNE vs. RELE. Numaratoarea caloriilor duce de multe ori la reducerea drastica a grasimilor din dieta, insa acestea sunt esentiale pentru functionarea corecta a creierului. In plus, renuntarea la grasimi poate duce la depresie si acnee. Grasimile bune, sanatoase, nesaturate, ajuta si la reducerea riscului de boala cardiaca. Surse bune de grasimi, super-alimente la randul lor, sunt pestele gras, avocado, uleiul de masline, nucile, migdalele si cucile pecan.
SFECLA - super-aliment care ne da energie. Carbohidratii ne dau energie, insa in ziua de azi mancam mai ales carbohidrati procesati, care sunt lipsiti de nutrienti pe care organismul sa le poata folosi. Sfecla este un super-aliment deoarece e o sursa naturala, vegetala de carbohidrati, calciu, fier si vitaminele A si C.
PROBIOTICELE - lupta impotriva bolilor. Probioticele sunt microorganisme vii, bacterii prietenoase de care organismul nostru are nevoie pentru a se proteja de boli. Se gasesc in toate felurile de iaurt, kefir sau bauturi cu soia - reclamele cu iaurturi imbunatatite sunt mincinoase si te fac sa dai bani in plus pe ceva ce au absolut toate iaurturile, in mod natural. Probioticele exista si sub forma de suplimente.
CALCIUL - super-aliment pentru sanatatea oaselor. Atunci cand ai oasele rupte e bine sa suplimntezi doza de calciu, fie in mod natural, prin alimentatie, fie prin suplimente. Calciul se fixeaza mai bine cu ajutorul vitaminei d, care ajuta organismul sa il absoarba. Surse alimentare de calciu sunt produsele lactate (iaurt, lapte), legumele verzi (salata), nucile si fasolea. Vitamina d se obtine din oua, lactate si peste gras (sardine, somon).
SPANACUL - beneficii multiple. Ruda cu sfecla, spanacul e o sursa excelenta de vitamina C, E si K, dar si de fibre, zinc si calciu. Este considerat un super-aliement pentru ca e bogat in fier si ajuta la sanatatea oaselor, in lupta impotriva stresului si are si proprietati antiinflamatorii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre super-alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre organism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ajuta

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0