Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importanta micului dejun pentru copilul tau

de Alina Ilie la 2017-08-22
Importanta micului dejun pentru copilul tau
Conform unui studiu publicat de King's College London, copiii care nu au obiceiul de a servi micul dejun in fiecare zi risca sa nu consume cantitatile recomandate de nutrienti esentiali pentru cresterea si dezvoltarea lor.


Cercetatorii au analizat obiceiurile alimentare a doua grupuri de copii din Marea Britanie, unul de 802 copii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani si de altul format din 884 de copii cu varste intre 11 si 18 ani.

Asadar, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca micutii care luau micul dejun cu regularitate aveau un aport zilnic mai mare de nutrienti esentiali precum acid folic, fier, calciu si iod in comparatie cu cei care sareau peste prima masa a zilei.

De asemenea, in zilele in care luau micul dejun, copiii mici, cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, aveau niveluri mai mari de acid folic, vitamina C, calciu si iod in comparatie cu zilele in care sareau peste prima masa.

"Acest studiu ofera dovada ca micul dejun este esential pentru ca parintii sa se asigure ca micutii lor primesc substantele nutritive de care au nevoie", a subliniat autoarea principala a analizei, doctor Gerda Pot.

Specialistii in nutritie recomanda ca un mic dejun echilibrat sa contina proteine si carbohidrati cu fibre, iar printre alegerile potrivite se numara laptele, legumele, iaurtul, fructele si cerealele.

Mai mult, lipsa micului dejun poate avea numeroase efecte negative atat asupra copiilor, cat si a adultilor. Printre aceste efecte negative se numara slabirea memoriei, reducerea creativitatii, stari de iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame si dificultati in logica.

De asemenea, renuntarea la principala masa a zilei predispune la oboseala matinala din cauza deficitului energetic, iar in cazul unui aport energetic necorespunzator apar dificultati de concentrare, ameteli, tulburari de echilibru, tulburari de vedere, spasme musculare sau lesin.


Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie copii

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016