Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bautura care impiedica evolutia bolii Alzheimer

de Alina Ilie la 2014-07-01
Bautura care impiedica evolutia bolii Alzheimer
O ceasca de cacao cu lapte bauta in fiecare seara ar putea opri evolutia bolilor degenerative ale creierului. Cacaua contine proteine si antioxidanti care previn deteriorarea celulelor si astfel stopeaza evolutia maladiei Alzheimer.


O ceasca cu lapte si cacao bauta in fiecare seara combate boala Alzheimer, sustin cercetatorii. Studiile au aratat ca aceasta bautura previne deteriorarea celulelor nervoase si impiedica evolutia bolii.
Cercetatorii de la Spitalul Mount Sinai din New York au aratat ca un anumit sortiment de cacao numita lavado impiedica proteinele daunatoare sa se depuna pe creier si sa deterioreze celulele nervoase. Aceasta este bogata in polifenoli si antioxidanti care se gasesc si in fructe si legume.
Studiile anterioare au demonstrat ca previne bolile denegerative ale creierului.
Echipa de cercetatori a analizat mai multe tipuri de cacao, insa "lavado" a dovedit o eficienta mai mare in combaterea acumularii de proteine daunatoare.
Memoria este afectata de pierderea functiei sinaptice. Coordonatorul studiului, profesorul Giulio Maria Pasinetti spune ca printr-un tratament eficient in cazul bolii Alzheimer se poate salva functia sinaptica. Rezultatele studiului au aratat ca doar extractul de cacao lavado este eficient in protejarea sinapselor creierului.
Fiecare celula nervoasa elibereaza substante chimice numite neurotransmitatori care transmit impulsuri catre creier. In cazul bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer, acest ciclu este intrerupt, prin urmare sunt afectate functiile creierului. Astfel, persoana bolnava va avea piederi de memorie.
Pentru combaterea bolii chiar din stadii incipiente, cercetatorii recomanda consumul de suplimente cu cacao lavado.
Rezultatele cercetarilor au fost publicate in Journal of Alzheimer's Disease.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cacao

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala alzheimer

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0