Sunt de acord cu politica de cookie

Ciocolata de casa. Varianta cu miere

Ciocolata de casa. Varianta cu miere
Sanatoasa sau nu, ciocolata este atat de tentanta incat, uneori, ne este greu sa facem fata ispitei (chiar daca incercam). Asa cum spuneam si intr-un articol precedent, ciocolata de casa este alegerea potrivita pentru cei “dependenti” de ciocolata: ciocolata de casa are grija de sanatatea si de banii dumneavoastra. Exista numeroase retete de ciocolata de casa, dar, din pacate, varietatea lor nu este una reala: aceleasi ingrediente care “pacatuiesc” prin faptul ca sacrifica sanatatea pentru gust. Pentru cine doreste sa prepare ciocolata de casa, avem o veste foarte buna: puteti obtine un gust naucitor de bun, chiar mai savuros decat cel al ciocolatelor premium de pe piata, cu ingrediente superioare sub aspect nutritional! Reteta de ciocolata de casa propusa de SaFiiTuSanatos.ro Ingrediente: - 200 ml de apa; - 250-300 grame de miere (in functie de cat de dulce doriti ciocolata); - 250 grame de lapte praf neindulcit; - 50 grame de unt; - 75 grame de cacao; - migdale si/sau nuci, dupa gust (75-100 de grame); - 1 esenta de vanilie; - (un praf de scortisoara). Mod de preparare: Amestecati cacaua cu laptele praf. Puneti apa cu mierea (si scortisoara, daca va place cu scortisoara) la fiert, amestecand. Daca doriti ca ciocolata sa fie mai moale, fierbeti putin, astfel incat siropul de apa si miere sa fie destul de subtire. Imediat ce inchideti focul, adaugati in sirop laptele praf cu cacaua. Incet si in mai multe reprize, ca sa puteti omogeniza bine. Puneti si untul, taiat in cateva felii, esenta si amestecati. Rasturnati compozitia omogenizata intr-o tava unsa cu unt si nivelati-o cu partea convexa a unei linguri pe care o udati in apa rece. Presarati apoi nucile si/sau migdalele si si apasati-le ca sa intre in ciocolata. Asteptati sa se raceasca, apoi puneti tava la frigider, sa se intareasca mai bine. Ciocolata de casa ar trebui sa stea la frigider, inainte de consum, intre minimum 2 ore si minimum 6-8 ore, in functie de cat de subtire a fost siropul. Avantaje pe care aceasta versiune de ciocolata de casa vi le ofera fata de ciocolata din comert: - contine doar glucide sanatoase, prin inlocuirea zaharului cu mierea; - are mai putine grasimi rele, deoarece cantitatea de unt este redusa (ramane, evident, si grasimea din lapte); - o puteti face mai concentrata in grasimi bune, daca folositi o cantitate mai mare de nuci si/sau migdale; - gustul va fi foarte bun, usor si natural, datorita mierii si a continutului redus de unt. Folositi cacao de calitate buna, acest aspect conteaza foarte mult! Fata de ciocolata amara din comert, ciocolata de casa are o concentratie mult mai redusa de cacao. Acest lucru ar reprezenta un dezavantaj in conditiile folosirii zaharului. Cum reteta propusa contine doar miere ca si indulcitor, concentratia mai mica de cacao (concentratie care, la ciocolata de casa, nu poate fi mult crescuta) poate fi privita ca plus ori ca minus, in functie de preferinte, de sezon si de profilul medical al consumatorilor. Ciocolata de casa facuta cu miere este o varianta buna pentru toate anotimpurile (“all seasons”), pe cand ciocolata amara (din comert), de calitate, ar fi cea mai potrivita alegere iarna si, in special, pe vreme geroasa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Bacalaureat 2020 Teste rezolvate la limba si literatura romana profil real


Teste in conformitate cu  programa BAC la limba si literatura romana 2020 Copilul dvs se afla in fata unui pas important din viata lui examenul de bacalaureat altadata numit si examenul de maturitate   Sunteti ingrijorat E normal Pentru ca trecerea cu bine a examenului de bac inseamna accesul la o anumita facultate ba chiar si...

Oferta Speciala
valabila 48h



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.45 din 5 - 32 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata de casa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cacao

Spune-ne opinia ta despre "Ciocolata de casa. Varianta cu miere"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 + 9 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Ciocolata de casa. Varianta cu miere"

Gabi @ 15-Aug-2013
"in completare la comentariul cu mierea: ajunge ca aceasta sa depaseasca 40 de grade ca sa devina toxica."
Nico @ 14-Iun-2011
"mierea nu se fierbe pt. ca devine toxica!!!"

Cele mai citite articole

Echilibrul hormonal este extrem de important si trebuie sa ii acorzi o atentie aparte. Continua mai ...
Stiai ca orezul alb trebuie evitat? Iata de ce!
Bucataria maghiara este apreciata in multe zone din Europa Centrala si de Est, in special in acele ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nr. 5- Mancatul inainte de somn este total neindicat! Mancatul seara este neindicat doarece in ...
Pare foarte interesanta prin varietatea alimentelor pe care le poți consuma. Mulțumesc.
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0