Porumbul este o sursa importanta de fibre alimentare, contribuind astfel la imbunatatirea digestiei.
Mai multe studii sustin faptul ca porumbul fiert sau pregatit pe gratar protejeaza memoria si previne boala Alzheimer.
Porumbul dulce contine antioxidanti care previn bolile oftalmologice si degenerarea maculara.
Este ideal pentru prepararea salatelor si mancarurilor. Iata o reteta delicioasa de salata de ton cu porumb, potrivita pentru pranz sau cina!
Revenind la reteta noastra, iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:
- 2 conserve de porumb dulce (500 g);
- 4 cartofi;
- 1 ceapa mare;
- 2 morcovi;
- 150 ml smantana pentru gatit;
- sare;
- piper;
- unt.
Supa crema de porumb - modalitate de preparare
1. Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert. Ceapa se taie marunt iar morcovii se dau pe razatoare.
2. Intr-o cratita se topeste untul, apoi se adauga ceapa, morcovii si porumbul. Se pun legumele peste cartofii fierti si se lasa sa fiarba 15 minute.
3. Compozitia se pune intr-un blender si se mixeaza cateva secunde. Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se adauga smantana si se mai lasa sa fierba cateva minute.
Pofta buna!
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lupta impotriva Cancerului
Medicamentele NU sunt mereu raspunsul Industria farmaceutica este declarata cea mai profitabila industrie la nivel mondial in ultimii 3 ani Aceasta nu ar exista fara un "public tinta" Chimistul Shane Ellison afirma ca interesul producatorilor de medicamente este sa trateze simptomele nu bolile dar si sa inventeze noi afectiuni...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina IlieAlina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Categorii































