SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Capellini cu creveti si sos de lamaie

de Madalina Alexe la 2014-05-20
Capellini cu creveti si sos de lamaie
Unele retete sunt atat de bune, ca abia astepti sa le mai faci o data. Cea pe care ti-o propunem acum intra exact in aceeasi categorie. Si, pe deasupra, este si foarte simpla. Decojeste crevetii, arunca-i un pic in sos de smantana si zeama de lamaie, cu ierburi si paste. A, sa nu uit de parmezan. Cei care vreti sa scoateti smantana din compozitie, este in regula. Eu am incercat si nu mi-a placut insa la fel de mult.


Timp de pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 15 minute
Portii: 4
Ingrediente:
- 120 g smantana
- 30 g supa de pui
- 3 linguri suc de lamaie
- 340 g capellini (paste mai subtiri decat vermicelli, denumirea inseamna fire de par frumos. Acest tip de paste este preferat pentru supe si ciorbe, dar si feluri de mancare cu sosuri usoare. Timp de fierbere: 2-4 minute)
- sare si piper negru macinat
- 450 g creveti decojiti (ii dezgheti punandu-i intr-un vas cu apa rece)
- patrunjel fin tocat
- 30 g andive tocate
- zeama unei lamai
- parmezan dupa gust
Cum se pregateste:
1. Pune apa cu sare la fiert.
2. Intr-o tigaie mai mica, incalzeste smantana, supa de pui si sucul de lamaie la foc mic. Amesteca cam 5 minute.
3. Adauga capellini in apa care fierbe.
4. Pune crevetii in sosul cu lamaie. Amesteca bine si pune sare si piper. Crevetii trebuie sa stea in sos cam cat stau si pastele in apa: 4-5 minute.
5. Cand se fac pastele, scurge-le si pune-le intr-un vas mare. Adauga ierburile in sosul de lamaie de pe foc si mai lasa un minut. Pune apoi crevetii si sosul peste paste si amesteca bine. Adauga restul de suc de lamaie si parmezan si mai amesteca o data. Imparte in portii si mai pune un picut de parmezan.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete simple

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
 
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016