Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 10 secrete ale cuplurilor fericite

Cele 10 secrete ale cuplurilor fericite
Pot sa aiba 30 sau 75 de ani. Sunt „produsi” in toate formele, culorile si amrimile. Indiferente de zona geografica unde ne aflam, daca vedem un cuplu fericit, stim. Cum reusesc fericitii sa ramana indragostiti, la vremuri prielnice sau de restriste? Din fericire, raspunsul nu este „din noroc” sau „asa a fost sa fie”. Ca rezultat al muncii si implicarii, partenerii unui astfel de cuplu inteleg importanta respectarii regulilor unei relatii. Si, fiindca sunt putine cuplurile care stiu de aceste reguli, le numim SECRETE si vi le prezentam si voua.


1. Dezvolta o imagine realista asupra ceea ce inseamna relatie.
Trebuie sa admitem ca nebunia si fluturasii din luna de miere a relatiei nu vor dura la nesfarsit. Se poate crea o relatie mai profunda, care include romantismul, pentru a inlocui noul de la inceput. O relatie pe termen lung are suisuri si coborasuri si, daca ne asteptam sa ca cerul sa fie tot timpul insorit, suntem departe de idealul dezirabil de realism.
2. Muncesc sa contureze relatia.
O gradina neingrijita se umple de buruieni care, in cele din urma, vor ucide si cele mai zdravene plante. Acelasi lucru e valabil si in cazul relatiilor. Este importanta sa rezlvam neintelegerile si probleme imediat. Unii cred ca relatiile bune curg natural, de la sine. Adevarul este ca o relatie cumsecade, ca orice alt lucru minunat spre care tindem, trebuie sa fie atrasa prin actiuni constante. Daca neglijam o relatie, aceasta o va lua, cu siguranta, la vale.
3. Petrec timp impreuna.
Nu exista substitut al timpului petrecut impreuna. Cand facem un scop din a ne petrece timp unul cu celalalt, fara copii, pisici sau alte intreruperi, ne vom crea o legatura care ne va ajuta sa trecem peste partile grele ale vietii. Nu avem aici in vedere statul la televizor!
4. Isi au locuri unde sa fie singuri.
Contrar intelepciunii populare, timpul alocat propriei persoane este si el o componenta importanta a unei relatii fericite. Este sanatos sa avem activitati separate si sa ne intoarcem in cadrul cuplului improspatati si dispusi sa impartasim noi experiente. Daca ne e dor de cel drag, ne amintim cat e de important pentru noi.
5. Intorc diferentele in folosul lor.
Stati un pic si ganditi-va: ce va atras cel mai mult la partener la inceput? Putem pune pariu ca este acelasi lucru care va scoate azi din minti. Mai analizati odata diferentele. Concentrati-va pe partile pozitive si s-ar putea sa ajungeti la concluzia ca va completati si faceti o echipa buna.
6. Nu asteapta ca partenerul sa se schimbe, dar, in schimb, isi vin frumos in intampinare.
Daca va veti opri amandoi din incercarea stupida de a va schimba, veti elimina sursa majoritatii certurilor. In acelasi timp, concentrati-va sa va oferiti pe ceea ce-si doreste fiecare, chiar daca nu e tocmai usor. De exemplu, in loc sa va plangeti ca el nu spala niciodata vasele, faceti-o singura in prezenta lui si el, daca va iubeste, va observa cu siguranta si vi se va alatura.
7. Accepta problemele care nu pot fi rezolvate.
Pot aparea chestiuni asupra carora nu cadeti de acord. In loc sa va consumati energia certandu-va, fiti de acord ca nu sunteti de acord si incercati sa ajungeti al un compromis. Doi oameni nu pot petrece ani si ani impreuna fara sa aiba zone negre intre ei. Testul unei relatii fericite este cum aleg partenerii sa le transforme in zone gri sau chiar albe: prin compromis, schimbare sau acceptarea faptului ca nu merita sa va mai zbateti in privinta lor.
8. Comunica!
Lipsa de comunicare este motivul principal al esecului unei relatii. Va oferim si un format propice: ascultati punctul de vedere al partenerului, fara a-l intrerupe. Ascultati. Cand termina ce are de spus, rezumati totul cu voce tare. Daca se poate, empatizati cu jumatatea voastra, chiar daca nu sunteti de acord. Asa il veti scoate pe partener din defensiva si veti usura procesul de ascultare si rezonare la sentimente. Este greu sa te certi cand urmezi acest format.
9. Sinceritatea este esentiala.
Trebuie sa-i spui partenerului si lucrurile pe care poate nu ar vrea sa le auda. E mai bine asa decat sa nu mai aiba incredere in tine. Daca nu mai exista incredere, poate dura multa vreme sa se restabileasca podurile unei relatii ce se vrea fericita.
10. Isi respecta partenerul si nu-l considera un dat si gata.
Daca ne respectam partenerul, vom fi, la randul nostru, respectati. Si reamintindu-i cat de mult inseamna pentru noi ne va imbogati relatia in moduri inimaginabile. Nu va fie frica sa va exprimati sentimentele de apreciere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre secrete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cupluri fericite

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0