Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceaiul de paducel: un aliat natural in prevenirea bolilor cardiovasculare

de Sunt Fericita la 2024-03-29
Ceaiul de paducel: un aliat natural in prevenirea bolilor cardiovasculare
Un regim alimentar sanatos trebuie sa contina foarte putine grasimi saturate si cat mai multe fructe, legume si cereale. Pe langa acestea, ceaiul de paducel este un remediu natural pentru reducerea tensiunii arteriale si imbunatatirea circulatiei sangelui.


Ceaiul de paducel, recomandat pentru bolile de inima

 
Acest arbust spinos a avut rolul de luptator impotriva bolilor cardiovasculare, inca din timpuri stravechi. Mai recent insa, el a devenit cu adevarat cel mai bun prieten al inimii. Foarte multi oameni considera aceasta planta drept medicamentul minune al inimii, dar proprietatea sa cea mai valoroasa este actiunea pe care o are asupra persoanelor ce sufera de insuficienta cardiaca congestiva. Poate ajuta de asemenea, si impotriva anginei, aterosclerozei, hipertensiunii, sau a unor tipuri de aritmii. In prezent, paducelul este unul dintre cele mai prescrise tratamente pentru inima, din Europa.
 

Cum poate ceaiul de paducel sa imbunatateasca circulatia sangelui si sa reduca tensiunea arteriala

 
Aceasta planta contine mai multe tipuri de complexe ale flavonoidelor - printre care sunt incluse si proantocianidinele oligomerice (OPC), cu rolul lor de antioxidanti - care par sa constituie nucleul benefic al sau. Ingredientul activ din extractul de paducel dilateaza vasele de sange, mareste viteza de pompare a inimii, si imbunatateste furnizarea de energie catre inima. Cu alte cuvinte, utilizarea acestei plante are ca rezultate: relaxarea si deschiderea arterelor coronare, si o functionare mult mai buna a muschiului cardiac. Deoarece inima nu trebuie sa mai lucreze la fel de mult, tensiunea arteriala se stabilizeaza. Aceasta este modalitatea prin care paducelul reuseste sa calmeze durerile toracice si imbunatateste ritmul cardiac.
 
O cercetare realizata de medici germani a comparat efectele pe care paducelul le are asupra a 136 de persoane ce prezentau insuficiente cardiace congestive usoare, cu efectele placebo. Cei din grupul care a utilizat extractul de planta, au prezentat mai putine probleme respiratorii si umflaturi de glezne, putand fi capabili sa continue exercitiile pentru mai mult timp, inaintea aparitiei efectelor anginei.
 
Extractul de paducel vine in mai multe forme: capsule, tincturi si ceai. Dintre acestea, capsulele sunt cele mai recomandate, deoarece sunt mult mai eficiente.
 
De tinut minte despre paducel este faptul ca, desi multi il considera sigur, el poate fi un remediu foarte puternic. De aceea, inainte de a incerca aceasta terapie, in cazul unor afectiuni ale inimii deja prezente, este indicat consultul medicului sau al unui specialist, pentru recomandarea unui tratament adecvat. Daca, spre exemplu, pacientii prezinta mai multe crize de angina, sau obosesc usor cand merg, trebuie sa opreasca administrarea acestei plante.

Atentie, de asemenea, la combinarea suplimentelor de paducel cu alte medicamente pentru inima, deoarece ar putea mari actiunea acestora. Efectele apar de obicei dupa sase-opt saptamani de tratament.

Comanda acum exemplarul tau din lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos! Invata sa faci fata presiunilor la care orice boala a inimii te supune! Descopera solutii pentru:
 
     - managementul proceselor in care inima are un rol determinant
     - un stil de viata sanatos, activ
     - tratamente alternative la medicatia alopata
     - stil alimentar sanatos
     - echilibrul emotional al inimii
     - evitarea factorilor de risc care altereaza functionarea inimii
 
 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de paducel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tensiune arteriala

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0