Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se ingrijeste un Bambus Norocos?

de Alina Ilie la 2016-11-11
Cum se ingrijeste un Bambus Norocos?
Bambusul este o planta ornamentala regasita in casele noastre. Este considerat a fi o planta care aduce noroc daca tinem cont de principiile Feng Shui.


Daca sunteti o persoana ocupata si va doriti o planta de interior care se ingrijeste usor, atunci bambusul norocos este alegerea ideala. Intr-un articol anterior am mai vorbit despre o alta planta care aduce noroc si fericire - sporul casei.

Conform principiilor Feng Shui, bambusul este simbolul fericirii, bunastarii si sanatatii. Aceasta planta aduce in casele noastre prosperitate si noroc. Se spune ca bambusul cu 3 tulpini aduce fericire, cel cu 5 tulpini - bunastare, iar cel cu 6 tulpini, sanatate.

Ingrijire

Nu este greu de ingrijit, insa este necesar sa va asigurati ca are in permanenta apa in vas.
Bambusul Norocos poate fi pus in apa intr-o vaza transparenta, nu trebuie sa fie plantat neaparat intr-un ghiveci cu pamant. 

Apa din vaza se schimba saptamanal. Pentru un aspect deosebit se adauga in vas pietricele colorate, care, pe langa faptul ca au un aspect deosebit, vor stabiliza planta pe centrul vasului.

Lunar se scoate bambusul din vas si se spala sub jet de apa radacinile, tulpinile si frunzele. Apoi se pune la loc in vas.

Daca ati primit in dar un bambus in ghiveci, aveti grija sa nu il udati excesiv pentru ca tulpinile vor putrezi. Il puteti pozitiona cat mai aproape de fereastra, dar nu in bataia directa a razelor de soare.
Se orienteaza dupa lumina, de aceea este simplu sa aveti si dumneavoastra unul spiralat rotind periodic ghiveciul.

Apa

Un lucru important pe care trebuie sa-l stii este ca bambusul are nevoie de apa filtrata sau apa de ploaie, si nu de apa de la robinet, deoarece aceasta contine clor care ii poate dauna.

Temperatura si lumina

Bambusul trebuie plasat intr-un loc luminos, ferit de razele puternice ale soarelui (prefera temperaturi de 15-20 grade Celsius).

Inmultire

Bambusul se poate inmulti prin taierea unei tulpini nou formate care se pune intr-un pahar cu apa pana apar noi frunzulite.

Plantele de interior atrag dragostea, bucuria si prosperitatea. Pe langa faptul ca ofera o nota de prospetime in locuinte, atrag energiile pozitive si ne ofera o senzatie de bunastare in fiecare zi. Iata 7 plante care atrag energiile pozitive>>


Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.11 din 5 - 303 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre feng shui

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ghiveci

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0