Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele trei lucruri pe care tatii trebuie sa-i invete pe copii

de Alina Negrutiu la 2014-06-20
Cele trei lucruri pe care tatii trebuie sa-i invete pe copii
In ultimele decenii, barbatii si-au castigat un rol mai solid in sanul familiei. S-au dus zilele cand tatal isi astepta nou-nascutul si fuma un trabuc cu prietenii in vreun bar sau pe holul spitalului. Acum tatal este in sala de nasteri si apoi este direct implicat in hranitul si ingrijitul copilului.


Echilibrul le este foarte necesar copiilor si cred ca, daca parintii se concentreaza pe talentele lor si se straduiesc sa le transmita mai departe copiilor, acestia din urma vor avea nenumarate beneficii.
Din nefericire, exista inca multi tati care nu vad cat de important este rolul lor in viata copiilor. Iata cele trei domenii in care barbatii trebuie sa fie mai proactivi:
1. Cred ca un tata trebuie sa-si invete fiul sa-si respecte si sa-si iubeasca mama. Fie ca la mijloc se afla o casnicie de 20 de ani sau un divort, studiile arata ca baietii invata sa-si trateze mamele si alte femei de la tati. Baietii invata urmarind alti barbati, mai ales propriii tati. Si felul in care tatal trateaza femeile, mai ales pe mama baiatului, il invata pe aceste nenumarate lucruri si ii influenteaza atatea domenii ale vietii, inclusiv relatia cu surorile, cu profesoarele, cu amicele si cu femeia cu care se va casatori.
2. Tatii le invata pe fete cum trebuie barbatii sa trateze femeile. Similar, fetitele se uita tot la tatii lor cautand tiparul masculinitatii. V-ati intrebat vreodata de ce fetele umbla cu alcoolici cand, de fapt, tatal lor era alcoolic? Nu ar trebui sa caute ceva mai bun, mai ales cand familia le-a fost una disfucntionala? Noua oamenilor ne este inerenta dorinta de a gravita in jurul a ceea ce stim si intelegem, chiar daca nu este in interesul nostru. 
Iar tatal unei fetite este primul si cel mai important exemplu despre cum trebuie sa actioneze un barbat. S-ar putea sa fie printre putinii barbati in primii ani de viata, caci se prea poate sa aiba profesoare la gradinita/scoala. Barbatii din viata ei sunt judecati dupa tiparul tatalui.
3. Tatii isi invata copiii despre curaj. Mai cred ca un tata isi poate invata copilul despre lectia curajului. Cand eram mica, imaginatia mea era doldora de monstri care se ascundeau in tenebrele noptii. Bestii mici, fantomatice care traiau in pereti si ieseau afara doar cand se stingeau luminile. Dupa cine strigam noaptea cand auzeam gherute cocotate pe tablia patului? Ati ghicit, pe tata. Daca era ceva ce nu putea invinge, depasea cu siguranta starea mea de constienta.
Tatii isi pot invata copiii sa se dea cu tiroliana, sa-si apere punctele de vedere, sa fie puternici. Toate aceste lectii se traduc intr-un adult care crede in sine. Tatal este vocea care ii spune copilului sa tinteasca si mai sus: „Stiu ca poti. De ce nu te ridici sa mai incerci o data?”
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre familie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0