Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine ar trebui sa stie ce simti?

de Sunt Fericita la 2014-06-13
Cine ar trebui sa stie ce simti?
Google? SRI? Mega Image? Acestia vor putea in curand sa-ti monitorizeze emotiile, asta pe langa locul unde te afli, si asta fara ca tu sa stii sau sa-ti dai acordul. Nu exista nicio reglementare la orizont care sa previna supravegherea la kilogram. Exista companii care vand software-uri care iti identifica numele numai uitandu-se la fata ta.


New York Times a publicat recent un articol despre amenintarea la adresa intimitatii acum cand exista programe care te pot identifica folosind camere ascunse sa-ti scaneze fata si pot face si legatura cu postarile de pe Facebook si cu alte surse de informatie pe care nu stiai ca le frunizezi.
Urmatorul pas este acesta: programe care identifica modul in care te simti intr-un moment dat. Care a fost reactia emotionala cand ai citit stirea ca Sharapova, nu Halep, a fost aleasa jucatoarea lunii? Ce reclama politica a obtinut cel mai mare punctaj la reactia emotionala din partea ta?
Recunoasterea compuetrizata automata a emotiilor punctuale, chiar si a incercarilro de a ascunde emotiile, este aproape aici. Se folosesc deja versiuni incomplete. Unele actualizate vor fi in curand disponibile. 
Persoanele care vor purta ochelarii Google Glass s-ar putea sa stie instantaneu nu numai cine esti, ci si cum te simti, ce sentimente ai. In ciuda incercarii Google de a preveni aceasta utilizare a produsului lor, ceva similar va deveni disponibil de la un alt producator. Amenintarea iminenta apare in urma faptului ca exista camere de supraveghere aproape peste tot. Ele vor fi inzestrate cu „senzori emotionali” care nu vor sti ce a declansat emotia, ci doar emotia in sine.
Aceasta utilizare inteligenta a tehnologiei invazive va incerca sa ne provoace declansand emotii proiectate, fara consimtamant anterior pentru a ni se declansa emotii sau a ni se citi emotiiile, nicidecum pentru asocierea emotiilor cu identitatea noastra si tot ceea ce este deja stocat in legatura cu noi (ce cumparam, unde ne ducem, cu cine locuim si cine mai stie ce altceva).
Consimtamantul nostru ar trebui obtinut prin intermediul a ceva mai mult decat un anunt sau un clic pe un site. 

Sursa: Psychologytoday.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tehnologie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre emotii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre intimitate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0