Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti reduce stresul

de Sunt Fericita la 2021-01-08
Cum poti reduce stresul
Stresul este cunoscut deja drept “boala secolului”. Este un fenomen care poate avea un impact major asupra organismului si, din pacate, intr-un sens negativ. Stresul poate creste riscul de boli cardiace, poate determina aparitia insomniei, chiar si a depresiei. Insa, potrivit specialistilor, exista solutii care te pot ajuta sa reduci stresul . Iata cateva dintre ele!


Pe termen lung, stresul iti poate slabi capacitatea sistemului imunitar si chiar poate duce la instalarea cancerului in organism. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa reduci instant stresul.
 
Respira in mod constient. Chiar daca nu constientizezi, respiratia este un proces care te poate ajuta sa te calmezi. In multe momente ne confruntam cu respiratia artificiala, dar fara sa ne dam seama. Acest tip de respiratie apare din cauza stresului si reprezinta un semnal de alarma care iti indica faptul ca ar trebui sa te odihnesti. Pentru a te relaxa, respira adanc si in mod constient, pentru a-ti stimula sistemul nervos si pentru a-ti induce o stare de relaxare la nivelul mintii si al corpului. 
 
Traieste in prezent. Avand in vedere orele petrecute zilnic pe retelele de socializare, de multe ori devenim absenti din viata reala si uitam sa constientizam prezentul. Unul dintre cele mai utile trucuri este acela de a inchide ochii si de a te concentra pe momentul actual. Inspira si expira lent intr-un mod constant pentru a-ti linisti gandurile si pentru a te concentra pe ceea ce conteaza cu adevarat.
 
Mediteaza. Meditatia este cea mai usoara cale care te face sa te linistesti. Cand simti ca esti incarcat cu lucrurile din jur si exista o tensiune prea mare, opreste-te din tot ce faci si mediteaza pentru cateva minute. Meditatia are rolul de a te ajuta sa accepti mai usor toate lucrurile care ti se intampla, dar si de a te face sa intelegi importanta lor. Incearca sa ai mintea deschisa si sa abordezi orice subiect sensibil care simti ca te incarca.
 
Plimba-te prin natura. Din fericire, natura are o multime de resurse care sa ne ajuta. Contactul cu natura te poate ajuta sa te detasezi de multe probleme pe care le intampini, iti poate linisti psihicul si poate reduce stresul. Evadeaza din aglomeratia orasului si plimba-te in aer liber cat de des poti. Asculta muzica relaxanta si bucura-te de elementele din natura fara sa iti pui prea multe intrebari. Lasa-ti mintea sa se odihneasca si renunta sa te mai gandesti la lucrurile care te nelinistesc.
 
Multumeste-te cu ce ai. De multe ori ne stresam din cauza faptului ca nu reusim sa atingem anumite obiective marete si uitam sa pretuim ce avem. Fii recunoscatoare cu ce ai si bucura-te pentru realizarile de pana acum. Seteaza-ti obiective pentru viitor si fa tot ce iti sta in putere pentru a le atinge.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0