Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Macrou - Top 4 beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea la 2019-10-07
Macrou - Top 4 beneficii pentru sanatate
Macroul are numeroase beneficii pentru organism, fiind o alegere sanatoasa!


Valori nutritionale

Macroul este bogat in acizi grasi Omega-3, precum si vitamina B12 (aproape 700% din necesarul zilnic). In plus, contine minerale, cum ar fi - seleniu, cupru, fosfor si magneziu.

Acest tip de peste are, de asemenea, in compozitie cantitati mici de vitamina A, potasiu, zinc si sodiu.

Datorita acestui profil impresionant de nutrienti, macroul ramane unul dintre cele mai consumate sortimente de pesti din lume.

Iata care sunt principalele beneficii!

1) Contribuie la ingrijirea pielii

Cu cantitati mari de acizi grasi Omega-3 si seleniu, macroul contribuie la ingrijirea pielii.

Aceste substante actioneaza ca antioxidanti in organism, ajutand la reducerea stresului oxidativ si a efectelor radicalilor liberi, care sunt produsele secundare naturale ale metabolismului celular.

2) Ajuta la ingrijirea parului

Exista multe substante nutritive care sunt esentiale pentru ingrijirea parului, cum ar fi - proteinele, fierul, zincul si acizii grasi Omega-3.

O doza obisnuita de astfel de nutrienti in regimul zilnic te poate ajuta sa imbunatatesti aspectul si stralucirea parului, consolidand, in acelasi timp, firele de par si reducand anumite efecte, cum ar fi - matreata.

3) Intareste imunitatea

In ciuda faptului ca are un nivel scazut de vitamina C, macroul este apreciat pentru beneficiile sale asupra sistemului imunitar. Coenzima Q10 reprezinta unul dintre elementele unice din carnea de macrou, ce are legatura stransa cu prevenirea infectiilor si intarirea apararii organismului impotriva stresului oxidativ.

Acizii grasi Omega-3 sunt, de asemenea, cunoscuti pentru reducerea inflamatiei.

4) Scade colesterolul

Cu un nivel impresionant de acizi grasi Omega-3, macroul imbunatateste echilibrul colesterolului in organism prin scaderea colesterolului LDL si cresterea nivelului de colesterol HDL.



>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Ton - Top 5 beneficii pentru sanatate.





Sursa foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre macrou

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016