Foarte putini sefi se gandesc sa iti ofere o marire de salariu, daca tu, ca si angajat, nu ceri asta. Asa ca, singurul lucru care ne ramane de facut este sa mergem noi sa cerem. Insa, cum putem face acest lucru intr-un mod corect pentru a nu primi un raspuns negativ? Trebuie sa recunoastem, teama de esec este mare, indiferent de justificarile pe care le avem. Iata cateva exemple care te vor ajuta sa iti faci mai usoara cererea.
Ai incredere in tine. Atunci cand te-ai hotarat sa ceri o marire de salariu, fii sigur ca meriti acea marire. Ai curaj sa ceri ceea ce ti se cuvinte si nu te lasa afectat de refuzurile pe care altii din jurul tau le-au primit. Insa, ai grija pentru ca, majoritatea sefilor gandesc ca “nimeni nu este de neinlocuit”. Asigura-te ca inainte sa ceri o marire de salariu, ai toate dovezile care te recomanda pentru acest lucru. Fa o lista cu toate realizarile tale de pana acum, vino in prim plan cu proiectele de succes la care ai lucrat, pune-te in valoare si arata-ti contributia majora pe care ai avut-o la cresterea firmei.
Cere feedback-ul oamenilor din jur. Daca ai un coordonator de proiect ori colegi care sunt capabili sa iti evalueze munca, cere ajutorul. Vino cu o lista de prezentare, dar si cu feedback-ul pe care l-ai obtinut din partea oamenilor cu care ai lucrat pe proiecte. Prezinta-ti realizarile intr-un mod cat mai obiectiv.
Afla care este valoarea ta. Inainte de a merge sa ceri o marire de salariu, afla care este venitul standard care se ofera in domeniul in care lucrezi.. Vezi statisticile, intreaba si in cadrul altor companii de profil, consulta si alte locuri de munca ori agentii de recrutare. In felul acesta iti vei da seama daca munca ta valoreaza mai mult. Bineinteles, nu este cazul nici sa ceri mai mult decat meriti.
Afla care este politica firmei. Afla daca salariile oferite in prima instanta sunt batute in cuie sau mai exista si alte bonusuri. Exista un bonus de performanta, de vechime, de realizari, etc? Inainte de marea intalnire afla daca exista sansa de a obtine o marire, chiar si cu 5-10% mai mult.
Alege momentul potrivit. Asteapta si actioneaza imediat dupa ce ai dus la bun sfarsit un proiect de succes, atunci cand seful este mandru de tine. Sincronizeaza cererea de marire de salariu cu o resusita profesionala care ar merita o recompensa. Sa ceri o marire de salariu atunci cand firma este in recesiune economica, nu este tocmai cea mai buna solutie.
Daca te simti pregatit in urma acestor criterii, atunci trebuie sa iti depasesti frica si sa incerci. In cazul in care primesti un raspuns negativ, nu e capat de lume. Sunt o multime de oportunitati care iti pot aprecia valoarea.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!