Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti dai seama daca cineva te minte intr-un mesaj

de Viorica Ghinea la 2020-01-15
Cum sa iti dai seama daca cineva te minte intr-un mesaj
Se spune ca este usor sa iti dai seama atunci cand cineva te minte in fata. Este suficient sa te uiti in ochii persoanei respective ca sa iti dai seama ca incearca sa te induca in eroare. Dar ce faci atunci cand aceasta se afla la departare si iti trimite un mesaj pe telefon ori pe retelele de socializare? Cum poti sa iti dai seama ca cineva te minte in astfel de cazuri? Iata la ce trebuie sa fii atenta, conform studiilor!


Dovada ca cineva te minte printr-un SMS


Nu te lasa indusa in eroare de catre mesajele ce ascund minciuni. Chiar daca persoana respectiva nu se afla in fata ta si nu ii poti analiza expresia fetei, totusi poti sa fii atenta la cateva detalii care ar trebui sa iti trezeasca suspiciuni. Psihologia minciunii te poate ajuta sa descoperi cand cineva incearca sa iti ascunda adevarul. 

Un studiu realizat de catre specialistii de la Universitatea Cornell a demonstrat ca atat femeile, cat si barbatii care scriu propozitii mai lungi si ofera explicatii incurcate tind sa minta intr-un SMS. Echipa a folosit un sistem de tip Android pentru verificarea mesajelor trimise de un grup mare de femei si barbati. Analiza a inceput cu 1703 conversatii si, dupa ce au renuntat la cele in care nu erau minciuni, au mai ramas 351 de mesaje.

Atat femeile, cat si barbatii au folosit in aceste conversatii propozitii mai lungi din dorinta de a ascunde adevarul. In cazul reprezentantelor sexului frumos, propozitiile au fost mai lungi cu 13%, iar ale barbatilor au fost mai complexe cu 2%.

Cuvinte ca “probabil” si “poate” au fost des observate in construirea mesajelor respective. Explicatiile oferite in text nu conduceau intr-o directie clara, ci erau lasate la voia intamplarii.

Alte studii realizate pe aceeasi tema i-au scos in evidenta si pe cei care raspund greu la un mesaj ori nu raspund deloc. Bineinteles, trebuie sa tinem cont si de faptul ca poate persoanele respective au fost ocupate in momentul in care au primit SMS-ul, insa nu ar trebui pierdute din vedere nici astfel de detalii. De obicei, cei care se pregatesc sa minta editeaza mesajele de mai multe ori pana gasesc o explicatie de care sa fie multumiti, una care sa para credibila.

Un alt mod bun de a descoperi daca cineva te minte intr-un SMS este sa revii asupra problemei dupa o anumita perioada. S-ar putea sa uite ceea ce a scris in primul si acum sa iti ofere alte detalii. Barbatii cad deseori in aceasta capcana, asa ca ar trebui sa o pui si tu in aplicare daca banuiesti ca partenerul tau ori un barbat de care te simti atrasa incearca sa te duca de nas.


Ti s-a intamplat sa iti dai seama daca te minte cineva in mesaj? Daca da, care a fost indiciul dupa care te-ai ghidat?


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.66 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre minciuna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infidelitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mesaje

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0