Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cum tinem colesterolul sub control dupa mesele imbelsugate de Paste

Cum tinem colesterolul sub control dupa mesele imbelsugate de Paste
Cum tinem colesterolul sub control dupa mesele imbelsugate de Paste

Colesterolul este prezent in toate alimentele de origine animala, cum sunt carnea, lactatele si ouale. Astfel, cand in dieta predomina acest tip de alimente, nivelul colesterolului LDL, supranumit si colesterol “rau”, risca sa creasca si sa se depuna pe vasele de sange, provocand ingustarea arterelor.


Pentru a preveni riscurile unei imbolnaviri, nutritionistii recomanda sa ne supraveghem alimentatia si sa nu facem excese, in special in perioada sarbatorilor, cand tentatiile culinare abunda. In topul aliatilor in lupta cu colesterolul specialistii includ si berea, consumata moderat, usturoiul si merele.

Berea, consumata moderat, poate tine colesterolul “rau” in frau

“Mesele copioase de sarbatori reprezinta, fara indoiala, o tentatie careia nu multi ii rezista, punand astfel organismul la grea incercare. Daca insa consumarea in exces a alimentelor se produce si dupa o perioada de post, organismul trebuie sa faca fata unei provocari si mai mari. De aceea, este nevoie ca in aceasta perioada sa introducem in dieta alimente care sa ajute organismul sa lupte cu colesterolul LDL, asa-numitul "colesterol rau". Sursa de antioxidanti si fibre solubile, chiar berea, consumata moderat, poate contribui la cresterea nivelului de colesterol "bun", HDL”, spune Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Antioxidantii prezenti in bere au ca sursa chiar ingredientele naturale din care aceasta bautura este fabricata: cerealele si hameiul. Cantitatea totala de antioxidanti din bere depinde de tipul de bere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE


Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular   V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...

Oferta Speciala
valabila 48h


Usturoiul – aliatul organismului in lupta cu colesterolul

Beneficiile usturoiului sunt cunoscute inca din timpuri stravechi, fiind considerat o planta medicinala inca din antichitate. Bogat in fitonutrientii seleniu, zinc, mangan si vitaminele A si C, usturoiul intareste sistemul imunitar, impiedica formarea cheagurilor de sange, favorizand circulatia, si joaca un rol activ in combaterea colesterolului LDL.

Pentru a beneficia 100% de proprietatile medicinale ale usturoiului, acesta trebuie consumat crud.

Un mar pe zi tine colesterolul la limite normale

Fibrele, cele solubile in mod deosebit, au demonstrat o eficienta deosebit de mare in lupta cu colesterolul “rau”. Potrivit specialistilor, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scaderea nivelului colesterolului cu pana la 10%. Printre fibrele solubile care au acest efect se numara pectina, o substanta prezenta in mar care scade colesterolul “rau” si ajuta procesul de digestie.

Consumul zilnic de mere poate tine sub control nivelul colesterolului, afirma specialistii in nutritie.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa de paste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Spune-ne opinia ta despre "Cum tinem colesterolul sub control dupa mesele imbelsugate de Paste"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 + 9 =

Cele mai citite articole

Viata pare ca trece pe langa noi uneori, asa ca e important sa privim lucrurile dintr-o alta ...
Vrei sa renunti la zahar? Descopera in articol care sunt cei mai buni inlocuitori!
A fi fericita nu e o misiune, ci e o declaratie ca iti iubesti viata. De aceea, va trebui sa fii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
La Supa cu nuca de cocos, coriandru si sfecla rosie, la Ingrediente, care este cantitatea de ulei ...
Vreau sa stiu reguli de infrumusetare pentru vârsta de peste 60 ani
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0