Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este Tai Chi si cum iti poti imbunatati echilibrul fizic si psihic

de Alina Ilie la 2023-04-12
Ce este Tai Chi si cum iti poti imbunatati echilibrul fizic si psihic
Secolul XXI este deseori denumit „secolul vitezei”. In acelasi timp, este si secolul stresului, al extenuarii psihice, al tehnologiei si al superficialitatii. Cei mai multi oameni tind sa ignore afectiunile fizice cu care se confrunta, uitand cat de important este ca mintea si trupul sa se afle in perfecta armonie. Echilibrul mental si fizic sunt rareori intalnite in zilele noastre, motiv pentru care dezvoltarea profesionala si personala au loc in mod haotic. Chiar mai mult, dezechilibrele la nivel fizic ii impiedica pe cei mai multi dintre noi sa duca o viata linistita, plina de armonie, in care obstacolele zilnice pot fi depasite cu brio.


Tai Chi, o simpla metoda chineza practicata inca din antichitate si promovata de maestri asiatici de renume, vine cu rezolvari la aceste probleme.
 
Tai Chi, arta martiala descrisa adesea ca un dans energetic, o arta a miscarii la a carei baza se afla principiul perfectiunii, a devenit din ce in ce mai populara in randul persoanelor interesate de propria dezvoltare, fie ea emotionala, fizica sau psihologica.
 
Aceasta forma antica de miscare promoveaza echilibrul fizic si psihic al practicantilor si incurajeaza mentinerea unei stari de sanatate impecabile. Mai mult decat atat, Tai Chi este un tip de exercitii fizice care pot fi integrate in rutina fiecarei persoane, indiferent de varsta si conditie fizica.
 
Cu ajutorul practicilor Tai Chi, regasirea sinelui, relaxarea, dezvoltarea energiei interne, reducerea stresului si a anxietatii devin posibile in mod accelerat si mult mai eficient decat prin metode moderne.
 
Imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate, vindecarea unor afectiuni si constientizarea sinelui si a mediului inconjurator sunt, de asemenea, obiective usor de indeplinit cu ajutorul practicii Tai Chi.
Se spune ca adevarata bogatie este cea a spiritului. Atunci cand spiritul este linistit, calm, acesta poate deveni intelept cu usurinta, atragand sanatate si implinire sufleteasca. Aceasta comoara nu este usor de descoperit intr-o lume guvernata de valori superficiale, in care viteza domina fiecare actiune si fiecare plan al unei persoane.
 
Tai Chi, arta antica ce isi are originile in China, dateaza de 400 de ani si presupune meditatia in miscare, cultivand o stare de sanatate impecabila si un spirit luminat. Tai Chi este cunoscuta printre maestrii chinezi ca fiind o practica aducatoare de liniste si relaxare ce nu tine cont de timp si spatiu si care reuseste sa depaseasca ideile limitatoare ale omului.
 
Contrar asteptarilor, Tai Chi nu este o tehnica standard, ci se refera la cinci stiluri diferite, denumite dupa maestrii care au dezvoltat fiecare stil in parte. Cele cinci stiluri sunt: Chen, Yang, Wu, Shin si Ng (Kam Chuen, 1994). Fiecare stil propune exercitii si secvente diferite, care se pot dovedi a fi mai benefice unor persoane decat altora.
 
Alegerea celei mai potrivite tehnici are loc, de obicei, prin testarea tuturor si detectarea stilului cu care o persoana rezoneaza.
 
Aceasta practica terapeutica este mai mult decat un simplu exercitiu benefic corpului uman. Este o multitudine de tehnici care face parte din categoria practicilor energetice asiatice. Practicata regulat, cu perseverenta, Tai Chi poate aduce unei persoane beneficii nesperate, precum intarirea spiritului, vindecarea trupului, prevenirea bolilor, dezvoltarea sistemului imunitar, modelarea mintii, cresterea abilitatii de invatare, concentrare si memorare, descoperirea abilitatilor, dar si armonizarea cu mediul inconjurator.
 
La fel ca si maestrii experimentati, orice persoana poate reusi sa atinga obiectivele mentionate mai devreme, prin simpla incercare de a practica exercitii regulate exprimate printr-un dans natural, intuitiv, inspirat din artele martiale chinezesti.
 
Scopul de a ajunge la o stare completa de relaxare, in care mintea si trupul se conecteaza in totalitate, iar spiritul se linisteste, poate fi atins de catre oricine, indiferent de varsta, experienta sau conditie fizica.
 
Practicarea metodei Tai Chi incurajeaza lucrul cu mintea si corpul in acelasi timp. Exercitiile sunt menite sa relaxeze muschii, dar si sa calmeze sistemul nervos. Primul si cel mai important pas este, asadar, relaxarea. Persoanele agitate, extenuate sau foarte dinamice pot avea dificultati in a se relaxa. Acest lucru este perfect normal in timpul primelor sesiuni. In timp, relaxarea corpului si a mintii are loc in mod automat, fara efort, intuitiv.
 
Daca iti doresti sa inveti metoda Tai Chi, trebuie sa stii ca toate miscarile trebuie sa aiba loc in mod relaxat, incet si cu delicatete. In cele mai multe cazuri, exercitiile presupun si vizualizarea unor obiecte
personificate, a unor scene sau a unor ipostaze care permit imaginatiei sa zboare si trupului sa se destinda.
Asadar, pregateste-te pentru o experienta complet noua, deschide-ti mintea si incepe sa te relaxezi, chiar in timp ce citesti aceste randuri.
 

Continutul a fost preluat din lucrarea "Principiile Echilibrului cu Tai Chi". Ghidul practic Principiile Echilibrului cu Tai Chi aduce cu sine o multime de informatii utile despre practica chineza si beneficiile sale asupra mintii si corpului. In interiorul ei vei gasi date istorice, informatii despre personalitatile care practica aceasta arta si beneficiile sale pentru organism. Click aici pentru comanda >>

Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tai chi

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0