Tai Chi, o simpla metoda chineza practicata inca din antichitate si promovata de maestri asiatici de renume, vine cu rezolvari la aceste probleme.
Tai Chi, arta martiala descrisa adesea ca un dans energetic, o arta a miscarii la a carei baza se afla principiul perfectiunii, a devenit din ce in ce mai populara in randul persoanelor interesate de propria dezvoltare, fie ea emotionala, fizica sau psihologica.
Aceasta forma antica de miscare promoveaza echilibrul fizic si psihic al practicantilor si incurajeaza mentinerea unei stari de sanatate impecabile. Mai mult decat atat, Tai Chi este un tip de exercitii fizice care pot fi integrate in rutina fiecarei persoane, indiferent de varsta si conditie fizica.
Cu ajutorul practicilor Tai Chi, regasirea sinelui, relaxarea, dezvoltarea energiei interne, reducerea stresului si a anxietatii devin posibile in mod accelerat si mult mai eficient decat prin metode moderne.
Imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate, vindecarea unor afectiuni si constientizarea sinelui si a mediului inconjurator sunt, de asemenea, obiective usor de indeplinit cu ajutorul practicii Tai Chi.
Se spune ca adevarata bogatie este cea a spiritului. Atunci cand spiritul este linistit, calm, acesta poate deveni intelept cu usurinta, atragand sanatate si implinire sufleteasca. Aceasta comoara nu este usor de descoperit intr-o lume guvernata de valori superficiale, in care viteza domina fiecare actiune si fiecare plan al unei persoane.
Tai Chi, arta antica ce isi are originile in China, dateaza de 400 de ani si presupune meditatia in miscare, cultivand o stare de sanatate impecabila si un spirit luminat. Tai Chi este cunoscuta printre maestrii chinezi ca fiind o practica aducatoare de liniste si relaxare ce nu tine cont de timp si spatiu si care reuseste sa depaseasca ideile limitatoare ale omului.
Contrar asteptarilor, Tai Chi nu este o tehnica standard, ci se refera la cinci stiluri diferite, denumite dupa maestrii care au dezvoltat fiecare stil in parte. Cele cinci stiluri sunt: Chen, Yang, Wu, Shin si Ng (Kam Chuen, 1994). Fiecare stil propune exercitii si secvente diferite, care se pot dovedi a fi mai benefice unor persoane decat altora.
Alegerea celei mai potrivite tehnici are loc, de obicei, prin testarea tuturor si detectarea stilului cu care o persoana rezoneaza.
Aceasta practica terapeutica este mai mult decat un simplu exercitiu benefic corpului uman. Este o multitudine de tehnici care face parte din categoria practicilor energetice asiatice. Practicata regulat, cu perseverenta, Tai Chi poate aduce unei persoane beneficii nesperate, precum intarirea spiritului, vindecarea trupului, prevenirea bolilor, dezvoltarea sistemului imunitar, modelarea mintii, cresterea abilitatii de invatare, concentrare si memorare, descoperirea abilitatilor, dar si armonizarea cu mediul inconjurator.
La fel ca si maestrii experimentati, orice persoana poate reusi sa atinga obiectivele mentionate mai devreme, prin simpla incercare de a practica exercitii regulate exprimate printr-un dans natural, intuitiv, inspirat din artele martiale chinezesti.
Scopul de a ajunge la o stare completa de relaxare, in care mintea si trupul se conecteaza in totalitate, iar spiritul se linisteste, poate fi atins de catre oricine, indiferent de varsta, experienta sau conditie fizica.
Practicarea metodei Tai Chi incurajeaza lucrul cu mintea si corpul in acelasi timp. Exercitiile sunt menite sa relaxeze muschii, dar si sa calmeze sistemul nervos. Primul si cel mai important pas este, asadar, relaxarea. Persoanele agitate, extenuate sau foarte dinamice pot avea dificultati in a se relaxa. Acest lucru este perfect normal in timpul primelor sesiuni. In timp, relaxarea corpului si a mintii are loc in mod automat, fara efort, intuitiv.
Daca iti doresti sa inveti metoda Tai Chi, trebuie sa stii ca toate miscarile trebuie sa aiba loc in mod relaxat, incet si cu delicatete. In cele mai multe cazuri, exercitiile presupun si vizualizarea unor obiecte
personificate, a unor scene sau a unor ipostaze care permit imaginatiei sa zboare si trupului sa se destinda.
Asadar, pregateste-te pentru o experienta complet noua, deschide-ti mintea si incepe sa te relaxezi, chiar in timp ce citesti aceste randuri.
Continutul a fost preluat din lucrarea "Principiile Echilibrului cu Tai Chi". Ghidul practic Principiile Echilibrului cu Tai Chi aduce cu sine o multime de informatii utile despre practica chineza si beneficiile sale asupra mintii si corpului. In interiorul ei vei gasi date istorice, informatii despre personalitatile care practica aceasta arta si beneficiile sale pentru organism. Click aici pentru comanda >>
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!