2) Fiindca sunt in crestere, copiii au nevoie de anumite substante si alimente mai mult decat adultii, ca si pondere in cosul lor alimentar. Este vorba despreproteine, calciu si vitamine (in special vitamina A, vitaminele din complexul B, vitamina D si vitamina C). Copiii au nevoie, de-asemenea, de glucide si grasimi de buna calitate, insa nu exagerati in privinta cantitatii acestora. Un copil gras nu este un copil mai sanatos, asa cum credinta populara ne-a invatat. La copii, supraponderabilitatea se poate usor transforma in obezitate, iar obezitatea infantila creste semnificativ riscul obezitatii la maturitate, cu probleme de sanatate si scaderea sperantei de viata.
3) Invatati-i pe copii sa faca alegeri sanatoase, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este exemplul propriu. Hranindu-va sanatos dumneavoastra inseva/insiva, va veti obisnui inca din start copiii sa aleaga o alimentatie naturala si sanatoasa.
4) Asigurati-va ca nu vor sari peste mese. Pentru cei mici, acest lucru este mult mai nociv decat in cazul adultilor. Fiind in crestere, dezechilibrele in cazul pierderii meselor pot aparea mult mai rapid.
5) Hrana calda este, si ea, mai importanta pentru copii decat pentru adulti. Mancarea gatita si calda este cea care asigura asimilarea optima, de catre copil, a nutrientilor, si sanatatea stomacului.
6) Copilul nu trebuie sa posteasca. Daca pentru adulti postul, inteligent tinut, poate aduce beneficii sanatatii, in cazul copiilor postul nu aduce, in general, niciun avantaj si este probabil sa dauneze. Copiii au mai multa nevoie decat adultii sa beneficieze de toti aminoacizii esentiali in mod regulat si cu frecventa ridicata (zilnic).
7) Nu stimulati un copil sa consume un aliment pe care nu-l suporta, chiar daca acel aliment este unul cat se poate de sanatos. Copiii manifesta mai des decat adultii intoleranta fata de anumite substante si, implicit, alimente. Este mai bine sa nu-i fortati, oricum problema se va rezolva, aproape sigur, odata cu inaintarea in varsta.
8) Cat mai putine prajeli, de preferat chiar deloc, pentru copilul/ copiii dumneavoastra. Prajelile au o influenta nociva pana la nivelul proceselor celulare, influenta fata de care organismul copiilor este mai putin protejat decat cel al adultilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!