Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

De ce este monoglutamatul de sodiu periculos?

De ce este monoglutamatul de sodiu periculos?
de la 2014-07-02
De ce este monoglutamatul de sodiu periculos?

Monoglutamatul, in forma libera sau in diverse saruri, este aprobat ca aditiv alimentar in Uniunea Europeana sub codurile E620-E625. Vorbim despre un potentiator de aroma care minte creierul ca ai mancat ceva bun. Are efecte asemanatoare unui drog, dand o falsa satisfactie (functioneaza ca o excitotoxina). De fapt, unii consumatori simt placere, altii nimic, unii se simt rau.


Iata, conform site-ului msgtruth.com, cum reactioneaza organismul la consumul de monoglutamat de sodiu:
- raspunsul alergic: monoglutamatul nu este un alergen in sine, ci influenteaza direct raspunsul imun prin stimularea sau producerea de daune la nivelul sistemului nervos. In studii recente efectuate pe animale, s-a ajuns la concluzia ca alergiile alimentare pot fi cauzate de lipsa substantei numite Interleukin 12. Aceasta este formata sin celule din corp (oligodendrocite) care sunt ucise de excesul de glutamat. De asemenea, peste 85% dintre persoanele cu diabet de tip 1 au anticorpi la enzima pe care corpul o foloseste pentru a transforma glutamatul in GABA – acid glutamic decarboxilaza. Sistemul lor imunitar ataca mijloacele prin care glutamatul este metabolizat, nu glutamatul in sine. Din cauza acestui raspuns imunitar, diabeticii de tip 1 sunt supusi riscului de a avea mai mult glutamat in corp;
- vasele de sange: glutamatul schimba diametrul vaselor de sange – poate de aceea da si dureri de cap;
- creier: in timpul perioadelor de hipoglicemie in care nivelurile reduse de glucoza in sange lasa creierul slab aparat sau al raspunsurilor alergice, monoglutamatul trecere de bariera vaselor de sange din creier si ataca celulele nervoase prin ceea ce se cheama neurotoxicitate excitativa. Afectand pancreasul si creand starea de hipoglicemie, monoglutamatul darama barierele creierului, purtand cu sine cheia spre creier;
- sistemul digestiv: poate duce la deficienta de taurina din cauza efectelor asupra cisteinei. Cisteina este folosita sa faca taurina si taurina pentru a face bila. Bila este produsa de ficat si stocata in vezica biliara pentru a descompune grasimile. Daca se compromite producerea de bila, se poate ajunge la crize de fiere.
Glutamatul se foloseste cel mai mult in alimente fabricate artificial si in semipreparate (supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, inghetata, budinci etc.). Rolul lui, asa cum am mai spus, este de a ne pacali ca acel aliment este gustos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE


Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular   V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...

Oferta Speciala
valabila 48h
Exista si site-uri care spun ca nu exista nicio problema cu acest aditiv, pentru ca nu exista rezultate concludente ale studiilor. Numai ca nu trebuie sa uitam de faptul ca si o mancare proasta are gust mai bun cand punem in ea „sare chinezeasca”, asa cum mai este supranumit monoglutamatul. 
Glutamatul este interzis in Australia.
 
Surse: www.cristianmargarit.ro, http://dr-gheorghe-mencinicopschi.blogspot.ro/2012/02/monoglutamatul-de-sodiu.html
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre monoglutamat

Spune-ne opinia ta despre "De ce este monoglutamatul de sodiu periculos?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


4 + 8 =

Cele mai citite articole

Colesterolul are multe functii importante in organism si, daca este prezent la un nivel foarte ...
Iti doresti sa renunti la fumat, insa nu reusesti? Descopera in articol care sunt cele mai ...
Ceaiul rooibos ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Descopera in articol care sunt acestea!

Comentarii articole

Spune-ti parerea
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Păcat că nu scrie nimic despre gustul fiecăruia,la ce poate fi folosit etc...pare un articol ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0