Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc

de Viorica Ghinea la 2016-12-21
De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc
De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale din porc: friptura, piftie, carnati, sarmale. Asadar, este recomandat sa optati pentru preparate din carne realizate traditional, nu fabricate in sistem industrial.


Asociatia Pro Consumatori (APC Romania) a achizitionat, in prima parte a lunii decembrie preparate din carne fabricate in sistem industrial, specifice Sarbatorii Sfinte a Craciunului, in vederea realizarii unui studiu prin care sa atraga atentia in ceea ce priveste diferenta dintre produsele din carne traditionale si cele realizate in sistem industrial.

Ce au descoperit specialistii:

- Carnea tocata pentru sarmale fabricata industrial contine 3 aditivi alimentari: acid ascorbic, ascorbat de sodiu si carmin de cochilii.
- Caltabosul fabricat industrial contine 5 aditivi alimentari: difosfat de sodiu, glutamat monosodic, acid ascorbic, eritrobat de sodiu si nitrit de sodiu.
- Toba, produs fabricat industrial, contine 3 aditivi alimentari: ascorbat de sodiu, citrat de sodiu si glutamat monosodic.
- Lebarul  din comert are in compozitie 6 aditivi alimentari: mono si digliceridele acizilor grasi, acid ascorbic, caragenan, carmin, glutamat de sodiu si nitrit de sodiu.
- Carnatii proaspeti din carne de porc fabricati industrial contin 6 aditivi alimentari: E 252, E 262, E 300, E 551, E 120 si E 160c.
- Slanina afumata fabricata industrial contine 6 aditivi alimentari: E 450 (difosfati – emulgatori), E 451 (trifosfat pentasodic – emulsificator), E 316 (erithorbat de sodiu – antioxidant), E 407 (caragenan – agent de ingrosare), nitrit de sodiu si monoglutamat de sodiu.
- Sunca, produs fabricat industrial, are in compozitie 4 aditivi alimentari: tri-polifosfati de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu si carmin.

Si lista nu se opreste aici.

„Multe produse alimentare pe baza de carne vandute in aceasta perioada nu sunt etichetate corespunzator sau nu contin ingredientele specifice denumirii traditionale a alimentelor consumate la masa de Craciun. Astfel, consumatorii sunt informati gresit despre preparatele din carne pe care le cumpara. Pentru a lua decizia de cumparare a produselor din carne, consumatorii nu au alta optiune decat aceea de a se baza pe etichetele acestora. Consumatorii se asteapta ca eticheta sa reflecte cu exactitate continutul si calitatea produsului, lucru care nu se intampla in cele mai multe situatii.

Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita din partea producatorilor de produse alimentare. Consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung. Acestia au numai un rol tehnologic, adica „acopera” calitatea scazuta a ingredientelor principale din compozitia produselor alimentare, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma.” a declarat Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu – presedinte APC Romania

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.73 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre preparate traditionale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa de craciun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne de porc

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016