Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce femeile traiesc mai mult

De ce femeile traiesc mai mult
Daca mai sunt barbati care cred ca femeile sunt sexul slab, este vremea sa se razgandeasca. Femeile sunt mai puternice decat barbatii, de la nastere si pana la varste foarte inaintate. Un barbat obisnuit poate alerga pe 100 de metri mai repede ca o femeie si poate ridica mai multe greutati, dar, in zilele noastre, o femeie traieste cu cinic, sase ani mai mult decat un barbat. In jurul varstei de 85 de ani, exista cam sase femei la un barbat, scrie scientificamerican.com.


La varsta de 100 de ani, raportul este mai mare de doi la unu. Si la varsta de 122 de ani, recordul actual privind longevitatea umana, scorul este de unu la zero in favoarea femeilor.
De ce traiesc femeile mai mult ca barbatii? O idee ar fi ca barbatii se epuizeaza din cauza muncii. Dar, in zilele astea cand egalitatea de sexe este o normalitate, ne-am astepta ca discrepanta mortalitatii sa se diminueze. Numai ca femeile inca traiesc mai mult ca barbatii, cam cu tot atat cu cat casnicele lor mame au trait mai mult decat sotii lor cu slujbe full-time.
Poate femeile traiesc mai mult si datorita faptului ca au obiceiuri alimentare mai sanatoase decat barbatii, adica fumeaza si beau mai putin. Numai ca din ce in ce mai multe femei fumeaza si sunt multe care beau sau mananca nesanatos. In orice caz, daca femeile sunt atat de sanatoase, de ce petrec mai multi ani la batranete cu o stare precara de sanatate: prin urmare, stilul de viata nu este nici el raspunsul acestei intrebari.
Un studiu recent realizat in Japonia arata ca femeile au o speranta de viata mai mare, fiindca sistemul lor imunitar imbatraneste in ritm mai lent. Studiul a examinat probe de sange prelevate de la 356 de voluntari sanatosi, femei si barbati, cu varste intre 20 si 95 de ani. Cercetatorii au analizat nivelul celulelor albe si calitatea intregului sistem imunitar.
Atat barbatii, cat si femeile pierd celule pe masura ce imbatranesc, dar rata de pierdere este mai mare la barbati. In cazul acestora, scaderea majoritatii celulelor T si a limfocitelor B este mai accentuata (acestea sunt piese cheie ale sistemului imunitar).
Imbatanirea difera la barbati si la femei din mai multe motive. Femeile au mai mult estrogen, ceea ce le protejeaza de afectiunile cardiovasculare pana la menopauza.
In Romania, durata medie de viata la femei este de 77,6 ani si de 70,2 ani la barbati. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0