Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti fericita in casnicie?

Esti fericita in casnicie?
O casatorie de succes presupune sa ne indragostim unul de celalalt de nenumarate ori, spune un scriitor, Germaine Greer. Ce parere au insa oamenii de stiinta? Exista niste secrete ale mariajului fericit? Suntem aproape de a avea toate ingredientele unei potiuni de dragoste maritala?


Casatoreste-te cu o persoana care are aceleasi obiceiuri financiare
Cei stransi la punga sunt predispusi sa se casatoreasca cu cei care cheltuiesc si aerul pe care-l respira, spre detrimentul casniciei lor. Scott Rick de la Universitatea Michigan, Scoala de Business, si colegii sai au analizat sondaje la care au participat peste 1.000 de adulti casatoriti sau celibatari si au descoperit ca oamenii tind sa aleaga in calitate de parteneri romantici persoane care au obiceiuri financiare opuse lor. Studiul intreprins arata ca acest obicei duce la conflicte din cauza banilor si a unei satisfactii maritale mai reduse pe termen lung.
Nu uita sa-ti consumi casatoria cat mai des
Daca ai dat peste un nevrotic, o persoana care se supara foarte usor, isi schimba des starea de spirit si este vesnic ingrijorata (gandeste-te la personajele masculine ale lui Woody Allen), secretul este sa faci sex, spun Michelle Russell si James McNulty de la Universitatea Tennessee. Nou-casatoritii nevrotici care fac sex des sunt la fel de satisfacuti de casniciile lor ca cei mai putin agitati. Si s-a decoperit ca amorul fizic se imbunatateste cu trecerea timpului: barbatii de 50 de ani sunt mai satisfacuti de viata lor sexuala decat cei de 30 sau 40 de ani. Cam ca cei cu varste intre 20-29 de ani.
Spune "Multumesc" si "noi"
Cercetatorii de la Universitatea din Arizona au intervievat parteneri casatoriti sau studenti care imparteau aceeasi camera de camin daca apreciaza muncile casnice depuse de celalalt. Majoritatea se simteau recunoscatori, dar putini isi declarau deschis sentimentele, presupunand ca celalalt stie. Rezultatele studiului arata si ca cei care se simt apreciati au mai putine resentimente vizavi de inegalitatea sarcinilor si sunt mai multumiti de relatia lor. Un alt mod de a creste placerea partenerului este sa spunem “noi”. Se pare ca partenerii care folosesc "noi", "al nostru" si "pe noi" atunci cand vorbesc despre un conflict sunt si mai afectuosi, mai putin nervosi si stresati.
Obisnuieste-te sa te enerveze
Daca sotul te scoate acum din minti, viitorul nu va este prea roz, spune un studiu care arata ca, in cuplu, partenerii se percep din ce in ce mai iritanti pe masura ce trece timpul. Cercetatorii au intervievat 800 de persoane privind nivelul de negativitate fata de partener, copii si prieteni. Sotii si partenerii sunt in topul celor mai enervante persoane. Iar perceptiile negative se adancesc cu timpul. Totusi, acest aspect poate fi o parte normala a relatiilor, caci este aproape universal. Nu e ceva neobisnuit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casnicie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iubire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sex

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parteneri

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0