Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta de vara: ce este bine sa mananci pe canicula si ce alimente sa eviti

de Alina Ilie la 2023-06-30
Dieta de vara: ce este bine sa mananci pe canicula si ce alimente sa eviti
In perioadele caniculare este important sa acorzi o atentie deosebita alimentatiei tale pentru a te mentine hidratat si pentru a-ti asigura aportul adecvat de nutrienti. Apa este cea mai buna optiune, dar poti consuma si sucuri naturale de fructe proaspete sau ceaiuri neindulcite. Evita bauturile indulcite si alcoolul, deoarece pot duce la deshidratare. Iata cateva sugestii cu privire la ce sa mananci si ce sa eviti in perioadele caniculare!


Ce sa mananci:
 
Fructe si legume proaspete

Opteaza pentru fructe si legume care au un continut ridicat de apa pentru a-ti asigura hidratarea adecvata. Pepenele verde, pepenele galben, castravetii, rosiile, caisele, prunele si strugurii sunt exemple de alimente hidratante.
 
Salate si mancaruri reci

Inlocuieste mancarurile grele si bogate in grasimi cu optiuni usoare si usor digerabile. Salatele cu legume proaspete, sandvisurile cu legume si somon afumat sunt alegeri potrivite pentru zilele calduroase. Poti incerca si alte preparate reci, cum ar fi gazpacho (o supa rece din legume) sau salata de paste. Organizeaza-ti mesele in timpul celor mai racoroase ore ale zilei si evita sa gatesti sau sa folosesti cuptorul la pranz. Poti pregati in avans mancaruri reci sau opta pentru optiuni rapide de gatit, cum ar fi gatitul la aburi.
 
Alimente bogate in apa si electroliti

Odata cu transpiratia, pierzi si electroliti importanti precum sodiu, potasiu si magneziu. Consuma alimente care contin acesti electroliti, cum ar fi bananele, avocado, cartofii dulci, spanacul si nucile, pentru a-ti mentine echilibrul mineral.
 
Alimente cu continut scazut de sare

In timpul verii, este important sa eviti consumul excesiv de sare, deoarece poate duce la deshidratare. Opteaza pentru alimente cu continut scazut de sare sau utilizeaza condimente naturale pentru a adauga gust mancarurilor.
 
Ce sa eviti:
 
Alcoolul si bauturile indulcite

Alcoolul si bauturile indulcite pot duce la deshidratare si nu iti ofera hidratarea necesara in perioadele de canicula. Inlocuieste-le cu apa, ceaiuri neindulcite sau sucuri naturale de fructe.
 
Alimente grele si bogate in grasimi

Evita consumul excesiv de alimente grele si bogate in grasimi in zilele calduroase, deoarece acestea pot provoca senzatie de disconfort si pot incetini digestia. Opteaza pentru alimente usoare si usor digerabile.
 
Alimente picante

Alimentele picante pot creste temperatura corpului si pot determina transpiratie excesiva, ceea ce poate contribui la deshidratare. In zilele caniculare este mai bine sa eviti mancarurile foarte condimentate.
 
Alimente perisabile lasate la temperatura camerei

In perioadele de canicula, alimentele perisabile, cum ar fi carnea, produsele lactate sau alimentele preparate, se pot strica mai repede. Asigura-te ca pastrezi aceste alimente la temperaturi sigure si ca le consumi inainte de termenul de valabilitate.
 
Este important sa asculti corpul tau si sa te hidratezi regulat in timpul caniculei. Bea apa in mod regulat, evita expunerea prelungita la soare in timpul orelor de varf si cauta sa consumi alimente sanatoase si usoare pentru a-ti mentine energia si confortul.
 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre canicula

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0