Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pepenele rosu: 4 proprietati mai putin cunoscute

de Alina Ilie la 2014-07-14
Pepenele rosu: 4 proprietati mai putin cunoscute
Zemos si racoritor, pepenele rosu este unul dintre fructele-vedeta ale verii. Pe langa aroma inconfundabila, ne ofera beneficii uimitoare pentru sanatate. O cana cu bucati de pepene rosu contine doar 46 de calorii si ne asigura 20% din necesarul zilnic de vitamina C si 17% din doza recomandata de vitamina A. Si asta nu e tot.


Pepenele rosu contine fibre alimentare si potasiu, care este important pentru sistemul digestiv. Totodata, aceste mineral este benefic si pentru mentinerea tensiunii arteriale la limite normale, noteaza huffingtonpost.com.
Pepene rosu are mai mult licopen decat rosiile
O ceasca de pepene rosu are de 1.5 ori mai mult licopen decat o rosie proaspata - adica 6 mg fata de 4 mg. Licopenul actioneaza ca un antioxidant ce impiedica radicalii liberi sa deterioreze celulele.
Unele cercetari arata ca licopenul, care se gaseste in fructe si legume, poate preveni bolile de inima si multe tipuri de cancer.
Sucul de pepene rosu combate durerile musculare
Un studiu realizat de cercetatorii spanioli demonstreaza ca, dupa un antrenament istovitor, sucul de pepene rosu calmeaza febra musculara. Sportivii care au baut un pahar cu suc inainte de efectuarea exercitiilor au avut mai putin crampe musculare si un ritm cardiac mai scazut pe parcursul zilei. Aceste efecte benefice se datoreaza unei substante numita citrulina care scade tensiunea arteriala si relaxeaza vasele de sange.
Citrulina se gaseste in cantitati mai ridicate in coaja.
Este atat un fruct, cat si o leguma
Pepenele rosu face parte din familia Cucurbitaceae care include dovleacul si castravetii. Sa nu uitam ca prin murarea pepenilor puteti consuma si coaja despre care spuneam mai sus ca are in compozitie citrulina.
Totodata, prin gustul sau dulce, pepenele rosu este fara indoiala, un fruct.
Contine foarte multa apa
Contine apa in proportie de 91.5%, prin urmare este ideal pentru a preveni deshidratarea organismului pe timp de vara. Un studiu publicat in Jurnalul de Nutritie a constatat ca femeile deshidratate aveau dureri de cap, probleme de concentrare, o stare generala de oboseala, indispozitie, nervozitate. Prin urmare, in zilele caniculare este bine sa consumi acest aliment.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pepene rosu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre licopen

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fruct

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0