Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 condimente care NU trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

de Alina Ilie la 2015-04-22
Top 5 condimente care NU trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie
Condimentele nu trebuie sa lipseasca din dieta celor care vor sa aiba un stil de viata sanatos. Bogate in antioxidanti, ele intaresc sistemul imunitar si tin bolile la distanta.


Pe langa gust si savoare, condimentele sunt foarte apreciate pentru proprietatile lor medicinale. Efectele pe care le au asupra sanatatii organismului sunt cu adevarat remarcabile.

Ghimbir

Contine uleiuri volatile care au proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice. Ghimbirul are o multime de beneficii printre care se numara imbunatatirea functiei digestive si reducerea problemelor gastrointestinale, combaterea senzatiei de greata, scaderea inflamatiei, stimularea sistemului imunitar.

Pentru prepararea bauturilor se foloseste intotdeuna ghimbir proaspat ras. Limonada cu ghimbir si menta este o bautura delicioasa care inlocuieste cu succes bauturile carbogazoase.

Scortisoara

Scortisoara este un alt condiment utilizat in mai multe feluri de mancare, deserturi si bauturi calde. Scortisoare are capacitatea de a tine sub control nivelul zaharului din sange.

Scortisoara poate preveni, de asemenea, bolile de inimaa, accidentele vasculare cerebrale si ulcerele. Combinata cu mierea, este un antibiotic natural care lupta cu succes impotriva bacteriilor.

Nucsoara

Nucsoara este un condiment ideal pentru supe, sosuri.Pe langa gustul minunat, are o multime de beneficii pentru sanatate: imbunatateste calitatea somnului, stimuleaza functia cerebrala, ajuta in procesul de detoxifiere a organismului, combate stresul. Este de mare ajutor pentru dureri musculare si articulare, dar si pentru probleme ale pielii, cum ar fi cicatrici si acnee.

Turmeric

Curcumina, substanta activa din turmeric are proprietati antiinflamatorii si din acest motiv si-a dovedit eficienta in tratarea bolilor cronice degenerative, boli cardiovasculare, alergii, diabet de tip 2, boala Alzheimer.

Totodata, aceasta substanta are capacitatea sa de a lupta impotriva cancerului. Cercetari de ultima ora au aratat ca opreste procesul de transformare a celulelor normale in celule canceroase.

Cuisoare

Datorita proprietatilor antiseptice, calmeaza durerile cauzate de artrita. Infuzia de cuisoare este recomandata pentru greata, indigestie, diaree, varsaturi.
Durerile de dinti sau gingivale pot fi ameliorate cu ulei de cuisoare.

Foto: http://pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 62 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nucsoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turmeric

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0