Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este in regula sa dormi cu pisica?

de Madalina Alexe la 2017-08-10
Este in regula sa dormi cu pisica?
Ai o pisica ce doarme in pat cu tine? Te trezesti in fiecare dimineata cu dureri de gat sau de spate? Crezi ca de vina este reumatismul? Sau salteaua? Mai gandeste-te o data. Si asta pentru ca pisicile sunt creaturi nocturne prin definitie, ceea ce inseamna ca dorm mult in timpul zilei. Este adevarat ca pisicile pot fi foarte loiale si ofera multe beneficii in ceea ce priveste o companie placuta, mai ales celor singuri.


Totusi, desi este placut sa te cuibaresti langa pisica seara, acesta nu este cel mai bun mod de a avea parte de un somn odihnitor. Te-ai intrebat vreodata ce face pisica ta in timp ce tu dormi? De obicei, cand i se permite sa se urce in patul stapanului, pisica face cateva ture apoi se asaza in ghem. Poate crezi ca si ea doarme cu tine, dar, cand te trezesti, o gasesti pe pieptul tau, pe gat sau chiar pe fata.
Unele pisici isi trezesc stapanii dandu-le cu labuta pe fata sau gadilandu-i cu mustatile. Altii le ling nasul, miauna tare, zgarie patul sau gasesc un mod cat se poate de enervant sa te trezeasca.
 
Pe langa avantajele evidente ale companiei unei pisici, aceste animale au abilitatea neobisnuita de a simti cand stapanul se simte singur sau trist. Incearca sa se apropie de acesta si sa-i ofere alinare. Pe de alta parte, daca nu esti singura, poate vrei ca tu si partenerul tau sa aveti parte de intimitate. Iar impartirea patului cu o pisica nu este nici romantica, nici practica. Si poate tu iubesti pisicile, dar partenerul tau nu le inghite. Daca pisica s-a obisnuit sa doarma cu tine in pat si este brusc data afara, se va simti respinsa.

Unii detinatori de pisici le lasa pe acestea sa doarma in aceeasi camera, dar nu si in pat cu ei. Pentru a ajunge la acest rezultat, pisica trebuie invatata inca de mica. Daca insa prinde gustul patului mare, este aproape imposibil sa o mai faci sa accepte un culcus al ei. Daca o trimiti in alta camera, probabil ca va zgaria usa dormitorului si va mieuna pana o lasi inapoi cu tine. 
 
Cat despre copii, este extrem de periculos sa lasi o pisica sa doarma cu copilul, caci vrei ac acesta sa doarma cat mai bine noaptea. Nu lasa niciodata pisica in patutul unui bebe, pentru ca il poate sufoca daca i se asaza pe fata. Chiar si copiii mai mari pot sa capete muscaturi sau zgarieturi daca incearca sa-si mute pozitia si sa deranjeze pisica.

Iata 10 semne care iti arata ca pisica ta chiar te iubeste>>
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 188 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pisica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pisici

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0