Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exercitii pentru piept, brate si umeri

Exercitii pentru piept, brate si umeri
Vorbim despre exercitii realizate cu propria greutate: flotarile. Aceste exercitii sunt in general mai des practicate de catre barbati, dar asta nu inseamna ca doamnelor nu le sunt utile. Va prezint, in continuare, principalele tipuri de flotari si cum le putem varia astfel incat sa utilizam mai mult grupele musculare vizate. 1) Flotari la paralele. Daca miscarea este efectuata astfel incat coatele sa iasa in exterior, utilizarea pectoralilor (inferiori) este maxima. Daca, in schimb, coatele “merg” in spate, nu in lateral, folosim mai mult umerii (deltoizii) anteriori si tricepsii iar pectoralul mai putin. Sunt exercitii mai grele, care cer o incalzire serioasa. Nerecomandate doamnelor, deoarece dezvolta mai mult masa musculara. 2) Flotari la sol cu mainile la nivelul umerilor. a) Daca tineti mainile mai departate, utilizati mai mult pectoralii (superiori). b) Mainile mai apropiate solicita mai intens tricepsii. c) Orientand palmele spre interior si cu degetele mijlocii atingandu-se, folosim destul de mult si deltoizii laterali si posteriori (deoarece mainile au tendinta sa “alunece” spre interior). 3) Flotari la sol cu mainile la nivelul mijlocului. Acestea se executa, de obicei, cu miscarea coatelor pe langa corp. Solicita indeosebi deltoizii anteriori si tricepsii, pectoralii mai putin. Ca si flotarile la paralele, sunt exercitii de forta, recomandate indeosebi barbatilor (greutatea ridicata este superioara, deoarece mainile tin mai mult din greutatea totala; in plus, pectoralul, grupa musculara mare, este mai putin folosit). 4) Flotari cu picioarele mai sus decat palmele (pe un scaunel de exemplu): deltoizii sunt mai solicitati iar greutatea care apasa pe maini este mai mare. Intelegand cum functioneaza parghiile corpului nostru putem efectua exercitii diverse cu propria greutate, stimuland majoritatea grupelor musculare. Schimband anumite unghiuri ori traiectoria miscarii, valorificam la maximum un exercitiu general, transformandu-l practic in mai multe exercitii care sa utilizeze diferit anumite grupe musculare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exercitii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flotari

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0