Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii naturiste pentru pielea iritata

de Alina Ilie la 2017-05-26
Remedii naturiste pentru pielea iritata
Produsele din comert contin chimicale si parabeni care vor irita si mai tare pielea sensibila. Apeleaza la remediile naturiste de mai jos pentru a avea o piele fina si catifelata in fiecare zi.


Poluarea, radiatiile solare, stresul, somnul insuficient sau alimentatia dezechilibrata sunt factorii care contribuie la aparitia afectiunilor pielii. Iritatiile, micozele sau eczemele ofera pielii un aspect inestetic iar pentru aceste probleme avem la indemana remediile naturiste. Sa aflam cum actioneaza aceste produse asupra pielii.

Pe langa faptul ca vei scapa de iritatie, tenul va fi mai curat si hidratat, scrie Ehow.com.

Ulei de masline
Eczemele si psoriazisul pot fi tratate cu ulei de masline. Dermatologul Cristopher Dannaker, de la Universitatea din California spune ca spre deosebire de produsele din comert, uleiul de masline calmeaza si hidrateaza pielea.

Iata cateva tratamente naturale pentru piele cu ulei de masline>>

Apa minerala
Apa minerala pulverizata pe fata vindeca iritatiile si te scapa mancarimi. Mineralele din apa au proprietati antiinflamatorii si lasa tenul curat.

Sare de mare si ulei de neem
Acneea poate fi tratata daca aplici pe fata in fiecare zi un scrub cu sare de mare si ulei de neem. In cazul in care nu ai auzit de acest ulei, trebuie sa-ti spun ca este folosit de mii de ani in medicina ayurvedica pentru proprietatile sale terapeutice. Este folosit pentru a trata diverse afectiuni precum infectii ale pielii, eczema, psorizis, rani, negi, herpes, eruptii cutanate si are proprietati antibacteriene si antifungice. Este foarte eficient în ameliorarea problemelor tenului acneic. Arborele Neem este origina din India si mai este denumit “Liliac de India”.

Iaurt
Pentru a scapa de acnee, poti sa aplici o masca de iaurt, pe care sa o lasi sa actioneze 15-30 de minute. Acidul lactic din iaurt va functiona ca exfoliant si iti va conferi o stralucire naturala. Iaurtul ajuta si la netezirea ridurilor fine.

Rosii
Vitaminele A si C din rosii ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Sucul de rosii are efect astringent si este recomandat pentru tenul gras. De asemenea, rosiile contin antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi.
Pentru a scapa de excesul de sebum, aplica pur si simplu pulpa rosiei pe fata si lasa sa actioneze o ora, apoi spala-te cu apa calduta.

Aspirina zdrobita
Aspirina te ajuta sa scapi de intepaturile de tantari. Amesteca aspirina zdrobita cu putina apa si aplica pe piele. Aspirina este un antiinflamator natural care reduce roseata si mai poate fi folosita in caz de muscaturi de albine, viespi.

Sapun cu uleiuri esentiale din plante
Sapunul care contine musetel, ghimbir sau echiaceea este foarte eficient pentru tratarea intepaturile de tantari. Aceste plante au proprietati antiinflamatorii si astfel te scapa de roseata si mancarimi.

Ceai
Fitonutrientii din ceaiul verde si negru reduc inflamarea vaselor de sange dupa mici arsuri. Astfel, daca ti-a sarit ulei incins pe mana, pune o compresa cu ceai verde pe zona dureroasa.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.16 din 5 - 120 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rosii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iaurt

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0