Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne protejam de canicula: 9 sfaturi pentru a suporta mai usor caldura

de Alina Ilie la 2023-07-19
Cum ne protejam de canicula: 9 sfaturi pentru a suporta mai usor caldura
Deshidratarea apare atunci cand organismul pierde mai multa apa decat consuma si poate duce la numeroase probleme de sanatate. Pentru a te proteja de canicula si a evita problemele de sanatate asociate cu temperaturile ridicate, iata cateva recomandari!


Transpiratia este o modalitate naturala de a pierde apa si saruri minerale. Daca nu bei suficiente lichide pentru a compensa pierderile, te poti deshidrata rapid. Deshidratarea poate provoca slabiciune, ameteala, confuzie si alte simptome neplacute. Pentru a evita slabirea organismului si alte complicatii asociate caniculei, este esential sa urmezi sfaturile de mai jos pentru protejarea impotriva caldurii excesive.
 
Hidratare adecvata:
Consuma suficiente lichide pe parcursul zilei, mai ales apa. Incearca sa bei in mod regulat, chiar daca nu simti sete, pentru a preveni deshidratarea.
 
Evita expunerea la soare in orele de varf: Intre orele 10 dimineata si 4 dupa-amiaza, evita expunerea prelungita la soare, deoarece aceasta este perioada in care temperaturile sunt cel mai ridicate. Incearca sa ramai in interior sau in locuri umbrite pe cat posibil.
 
Poarta haine adecvate: Imbraca-te cu haine lejere, de culori deschise si fabricate din materiale naturale, care permit pielii sa respire. De asemenea, poarta o palarie cu boruri largi si ochelari de soare pentru a-ti proteja ochii si fata de razele solare.
 
Foloseste crema cu protectie solara: Aplica crema cu un factor de protectie solara adecvat pentru a preveni arsurile solare si deteriorarea pielii cauzate de expunerea la soare. Descopera 5 motive pentru a folosi crema de protectie solara in fiecare zi >>
 
Evita efortul fizic intens: In perioadele de canicula, limiteaza activitatile fizice intense si evita antrenamentele sau activitatile in aer liber in orele de varf.
 
Foloseste prosoape umede: Pentru a te racori, poti folosi prosoape umede pe frunte, gat si incheieturi.
 
Consuma mancare usoara:
Opteaza pentru mancare usoara si racoritoare, cum ar fi fructe si legume proaspete, supe reci sau salate
 
 
Fii atent la semnele de deshidratare si supraincalzire: Daca te simti ametit, confuz, ai pulsul accelerat sau prezinti simptome precum crampe musculare sau lesin, poate fi un semn ca te confrunti cu deshidratarea sau supraincalzirea. Cauta un loc racoros si bea apa imediat. Daca simptomele persista, solicita ajutor medical.
 
Redu consumul de alcool si cofeina
: Alcoolul si cofeina pot favoriza deshidratarea, asa ca este recomandat sa le consumi cu moderatie sau sa renunti la ele in perioadele de caldura excesiva.
 
Respectarea acestor sfaturi te va ajuta sa te protejezi de canicula si sa-ti mentii sanatatea pe timpul verii. Nu uita sa acorzi atentie semnelor pe care organismul tau le da, pentru a reactiona prompt in cazul unor potentiale probleme cauzate de temperaturile ridicate.

 
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre canicula

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deshidratare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectie solara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hidratare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0